Στη χειρότερη δυνατή συγκυρία, η ΑΕΚ παίζει τα «ρέστα» της για να παραμείνει ζωντανή στην Ευρώπη. 

Η «Ένωση», υποδέχεται σήμερα στις 19.55 (COSMOTE SPORT 2) τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και θέλει τη νίκη, απλώς και μόνο για να ελπίζει στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, που οδηγεί στο Europa League.
Η πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη διοργάνωση βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου της χωρίς βαθμό και απέναντι στους Ολλανδούς παίζει την τελευταία της «ζαριά» για να μην απωλέσει και τις λιγοστές ελπίδες που της έχουν απομείνει για να συνεχίσει στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.
Τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τελευταίο αυτό στο Αγρίνιο, όπου ηττήθηκε με 2-1 σκορ από τον Παναιτωλικό, έχουν δημιουργήσει στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αρνητικό κλίμα, το οποίο θα προσπαθήσει να αναστρέψει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με ένα σχήμα που δεν έχουμε δει σε ευρωπαϊκό ματς.
Κατ΄αρχάς, ντεμπούτο στην καριέρα του σε όμιλο του Champions League θα κάνει ο Μάρκο Λιβάγια (τιμωρημένος στις πρώτες 4 αγωνιστικές) ενώ στο περιθώριο τέθηκαν οι Σιμόες, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος μετά από απόφαση της διοίκησης.
Με τα νέα δεδομένα η πιθανή ενδεκάδα του Ουζουνίδη, αν επιλέξει το συνηθισμένο 4-4-2, θα αποτελείται από τους: Μπάρκα, Γκάλο, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γαλανόπουλο, Άλεφ, Μπογέ, Μάνταλο, Λιβάια και Πόνσε.

Όσον αφορά τον Άγιαξ, που με νίκη σφραγίζει και τυπικά το «εισιτήριο» για τους «16» θα απουσιάσουν οι Ταλιαφίκο (τιμωρημένος), Ζίγεκ (τραυματίας) και θα αντικατασταθούν από τους Βέμπερ, Νέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Μπλιντ θα μετακινηθεί αριστερά και ο Βέμπερ θα ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Ματάις ντε Λιχτ.
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Άγγλος Μάικλ Όλιβερ. Ο 33χρονος διαιτητής, που θεωρείται από τις καλύτερες «σφυρίχτρες» στην Ευρώπη, έχει βρεθεί στον… δρόμο και των υπόλοιπων τριών ελληνικών ομάδων κορυφής, διευθύνοντας τους αγώνες Μπεσίκτας-Ολυμπιακός (2017) 4-1 για τους «16» του Europa League, Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης (2014) 1-2 για τα προκριματικά του Champions League και στις ΠΑΟΚ-Άλκμααρ 2-2 (2013) για τους ομίλους του Europa League.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης