Εγκρίθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας για το γήπεδο της ΑΕΚ

Εγκρίθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας για το γήπεδο της ΑΕΚ

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ποσό θα είναι πλέον και τυπικά διαθέσιμο για τη χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης της κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος είπε στην εισήγησή του:

«Είναι χαρά και τιμή να εισηγούμαι αυτή την άρτια σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ με την οποία είχαμε πολύ καλή συνεργασία.

Το έργο αυτό έχει εγγραφεί από το 2013 στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Εμείς, σαν νέα διοίκηση της Περιφέρειας είπαμε ότι θα προχωρήσουμε με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και με σεβασμό στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή η σύμβαση υπηρετεί αυτούς τους στόχους.

Με τη σύμβαση κλειδώνει η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Προασπίζει το δημόσιο συμφέρον γιατί η σύμβαση γίνεται με το ερασιτεχνικό σωματείο και με όρους απόλυτα θετικούς για το ερασιτεχνικό σωματείο.

Η χρήση και η εκμετάλλευση του γηπέδου με αυτή τη σύμβαση επιστρέφει στο ερασιτεχνικό σωματείο και μάλιστα εσαεί κάτι που δεν είχε γίνει με το 'Καραϊσκάκη' , στο οποίο η εκμετάλλευση ανήκει σε ιδιώτες.

Όλα είναι πεντακάθαρα και υπέρ της διαφάνειας.

Αυτή η χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ αποτελεί μέρος ενός συνολικού αθλητικού προγράμματος της Περιφέρειας, ύψους 210 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει και άλλα αθλητικά έργα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 19:30