Εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η αναθεώρηση της άδειας δόμησης για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ, ύστερα από συνεδριάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και του Κεντρικού Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), υπό την προεδρεία του γ.γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμη Μπακογιάννη.

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, στη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ αποφασίστηκαν επίσης τα ακόλουθα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Η προέγκριση της μελέτης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) ήπιας τουριστικής ανάπτυξης στη θέση Τριστινίκα Χαλκιδικής (στην εκτός σχεδίου περιοχή της ΔΕ Τορώνης, του Δήμου Σιθωνίας σε έκταση 139.957,80 τ.μ. της εταιρείας «A.A Investments BV Amsterdam, The Netherlands»).

Στην περιοχή επέμβασης προτείνεται ήπια τουριστική ανάπτυξη με παράλληλη προστασία της έκτασης του έλους.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στη δημιουργία ενός Τουριστικού Παραθεριστικού Συγκροτήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα, παραθεριστικές κατοικίες, ειδικές τουριστικές υποδομές, καθώς και διάφορες άλλες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις με στόχο την επίτευξη μικρού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την αειφορική λειτουργία των τουριστικών μονάδων.

  • Η προέγκριση ΕΠΣ για δημιουργία «Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας» στο Ηράκλειο Κρήτης, στην περιοχή «Μαύρος Σπήλιος» της ΔΕ Νέας Αλικαρνασσού.

Με τη δημιουργία του πάρκου κυκλικής οικονομίας θα επιτευχθεί ενίσχυση και προώθηση της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης, της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), της ανακύκλωσης και της ορθής επεξεργασίας των αποβλήτων, με την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών στον μέγιστο βαθμό και τη συμπλήρωση με τα απαιτούμενα έργα που θα ολοκληρώσουν τις υποδομές ασφαλούς διαχείρισης και διάθεσης των αποβλήτων στην περιφέρεια. Στην περιοχή υπάρχει ήδη και λειτουργεί μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων (ΚΔΑΥ, ΣΜΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Η έγκριση παρέκκλισης από τους όρους δόμησης του άρθρου 1, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8Α του ΠΔ 24.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ/1985) ως προς τις αποστάσεις κτιρίων από τα όρια του γηπέδου, το ύψος κτιρίων και την ανέγερση περισσότερων του ενός κτιρίου στο γήπεδο, για κτιριακές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη για το έργο «Εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στον Δήμο Αμαρίου», σε εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση «ΚΟΥΛΕ ΜΑΣΧΑΛΙΑ» ΠΚ Καλογέρου ΔΕ Συβρίτου Δήμου Αμαρίου ΠΕ Ρεθύμνου, σε έκταση εμβαδού 122.243,91 τ.μ, ιδιοκτησίας Δήμου Αμαρίου.

Όσον αφορά στη συνεδρίαση του ΚΕΣΑ, μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν:

  • Η αναθεώρηση της υπ’ αριθ. 85/2017 Άδειας Δόμησης με θέμα «Τροποποίηση όψεων, στεγάστρου, εσωτερικών διαρρυθμίσεων & κατάργηση πύλης θεατών», που αφορά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
  • Τρεις μελέτες για μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων (Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ) α) στη ΔΕ Βαλτετσίου, Δήμου Τρίπολης, ΠΕ Αρκαδίας, β) στη ΔΕ Σκάλας, Δήμου Ευρώτα, ΠΕ Λακωνίας και γ) στη ΔΕ Μελιγαλά, Δήμου Οιχαλίας, ΠΕ Μεσσηνίας.
  • Η αρχιτεκτονική μελέτη του «Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη Αττικής» που αφορά στην αξιοποίηση και μετατροπή των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στη νέα Μάκρη.
  • Καθορίστηκαν οι συμπληρωματικοί ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Πραξιτέλους αρ. 24, στην περιοχή Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, στο ΟΤ 66032, Δήμου Αθηναίων.
  • Η αρχιτεκτονική μελέτη σε επένδυση ακινήτου επί των οδών Νηλέως 37-39 και Ερυσίχθονος στο Θησείο, στο ΟΤ 26/57 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης