Την απόκτηση του Μπρούνο Ζουκουλίνι με την μορφή δανεισμού από την Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το καλοκαίρι του 2016 ανακοίνωσε η ΑΕΚ. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μπρούνο Ζουκουλίνι, ο οποίος παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Μάντσεστερ Σίτι και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιογραφικό του

Ο Μπρούνο Ζουκουλίνι γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1993 στο Μπελέν ντε Εσκομπάρ της Αργεντινής και αποτελεί προϊόν των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της Ρασίνγκ Κλουμπ με την οποία αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος σε ηλικία 16 ετών κόντρα στη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Στις δύο πρώτες του σεζόν, παρά το νεαρό της ηλικίας του, πρόλαβε να αγωνιστεί σε 19 ματς.

Το καλοκαίρι του 2014, μετά από πέντε σεζόν στη Ρασίνγκ στην οποία είχε ήδη γίνει βασικός, όπως και στην Ελπίδων της Αργεντινής, ήταν στους υποψήφιους για την 23άδα της Εθνικής ομάδας της χώρας του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων, όπως η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ντόρτμουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με προσωπικές ενέργειες του τεχνικού διευθυντή της Μάντσεστερ Σίτι, Τσίκι Μπεκιριστάιν κατέληξε στην αγγλική ομάδα, με την οποία έκανε ντεμπούτο στις 10 Αυγούστου του 2014 στον τελικό του «Κομιούνιτι Σιλντ» στο Γουέμπλεϊ αντικαθιστώντας τον Εντιν Τζέκο.

Στη διάρκεια της περσινής σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι στη Βαλένθια και στην Κόρδοβα στην Ισπανία, ενώ για τον δανεισμό του είχε ενδιαφερθεί και η Σάντερλαντ του Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος είχε εκφραστεί κολακευτικά για την αξία του.

Ο αδερφός του, Φράνκο, με τον οποίο αγωνίστηκαν μαζί στη Ρασίνγκ, είναι επίσης ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται από το 2014 στην ιταλική Μπολόνια.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Μπρούνο Ζουκουλίνι παραχωρήθηκε με δανεισμό ενός μηνός στην Μίντλεσμπρο και ενώ η πρώτη του ομάδα, Ρασίνγκ Κλούμπ, ενδιαφέρθηκε να τον πάρει πίσω στην Αργεντινή με τη μορφή δανεισμού, από σήμερα ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι».

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Μπρούνο Ζουκουλίνι δήλωσε τα εξής: «Είμαι ενθουσιασμένος με το νέο περιβάλλον που γνώρισα και προσωπικά αισθάνομαι έτοιμος αγωνιστικά, αν ο προπονητής μου κρίνει ότι πρέπει να αγωνιστώ άμεσα. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα, αλλά πρόλαβα να μάθω πολλά για την ΑΕΚ από τον Σεμπαστιάν Σάχα και τον Αγκουστίν Πελετιέρι που είχαν αγωνιστεί στην ομάδα. Έχω μάθει ότι στη νέα μου ομάδα έχουν παίξει πολλοί παίκτες από την Αργεντινή. Γνωρίζω ότι θα βρω εδώ τον Ντιέγκο Μπουονανότε και ότι έχει παίξει στην ΑΕΚ ο Νάτσο Σκόκο. Ήδη οι οπαδοί της ομάδας με δέχθηκαν πολύ ζεστά. Ακόμα και στο Ιατρικό Κέντρο, όπου πήγα για εξετάσεις, βρήκα οπαδούς!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης