Ο Ματίας Γκεστράνιους, ο Φινλανδός ρέφερι έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «iltasanomat.fi» και μίλησε για το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, το οποίο θα διευθύνει.

«Είναι μία μεγάλη και φοβερή ευκαιρία και θα την αρπάξω. Πηγαίνω εκεί για να δείξω ότι οι Φινλανδοί διαιτητές είναι πραγματικά καλοί. Σίγουρα θα τα πάμε καλά, σε δύσκολες συνθήκες», είπε αρχικά ο Γκεστράνιους και ρωτήθηκε για το πώς θα αντιδράσει αν επαναληφθεί κατάσταση παρόμοια με αυτή στο τελευταίο ντέρμπι των δύο ομάδων στην Τούμπα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν το έχω σκεφτεί. Αν συμβεί κάτι παρόμοιο, τότε θα μείνουν για λίγο οι ομάδες έξω από τον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια θα συσκεφτώ με τους αρμοδίους του αγώνα για το πώς μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι κι εάν θα συνεχιστεί. Στην αρχή της καριέρα μου σε έναν αγώνα στο Παράινεν υπήρξε ένας γνωστός τοπικός παράγοντας που μπήκε στη μέση του γηπέδου αρνούμενος να φύγει κι έπρεπε να κληθεί η αστυνομία».

Για τα παιχνίδια ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που σφύριξε στο παρελθόν, σημείωσε: «Είχα οριστεί στο παρελθόν σε αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Πέρυσι ήμουν στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ριέκα, ενώ διηύθυνα και δύο αγώνες του ΠΑΟΚ, στο Ντόρτμουντ και το 2014 στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το παιχνίδι ωστόσο είναι αρκετά διαφορετική γιατί αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί υπάρχουν αρκετά διαφορετικά συστήματα και νοοτροπίες ανάμεσα στους δύο Δικέφαλους. Πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονώ!»

Για την προετοιμασία του εν όψει ντέρμπι είπε: «Έχω ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Wyscout, μέσω της UEFA, μέσω του οποίου μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα παιχνίδια. Θα δω όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Έχω ήδη δει κάποιους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης