Η φανέλα του Σεραφείδη στο Μουσείο της ΑΕΚ

Η φανέλα του Σεραφείδη στο Μουσείο της ΑΕΚ

Ο Στέλιος Σεραφείδης ως πρόεδρος του συλλόγου των παλαιμάχων της ΑΕΚ αποφάσισε να παραδώσει την πρώτη φανέλα που φόρεσε στην ομάδα το μακρινό 1951. Η εμφάνιση θα τοποθετηθεί στο μουσείο της ΑΕΚ, το οποίο θα στεγαστεί στην Αγιά Σοφιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο εμβληματικός Στέλιος Σεραφείδης παρέδωσε την ιστορική φανέλα του από το 1951 για το Μουσείο της ΑΕΚ, το οποίο θα στεγαστεί στην Αγιά Σοφιά.

H συλλογή εκθεμάτων για το υπό κατασκευή Μουσείο της ΑΕΚ συνεχίζεται, με την ανταπόκριση κυρίως των φιλάθλων αλλά και ανθρώπων που έχουν εργαστεί στον σύλλογο να είναι συγκινητική και σε αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείπει ένας από τους πιο αγνούς “στρατιώτες” του μεγαλείου της Ένωσης, ο 84χρονος πλέον Στέλιος Σεραφείδης.

Ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας (1951-72, 299 συμμετοχές & τρία πρωταθλήματα), επί σειρά ετών προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας και “ψυχή” του Συνδέσμου Παλαιμάχων δωρίζει στο Μουσείο της ΑΕΚ την πρώτη κιτρινόμαυρη φανέλα του από το μακρινό 1951, όταν παιδί 16 χρονών ξεκινούσε μια λαμπρή αθλητική καριέρα και παράλληλα συνέδεε τη ζωή του για σχεδόν επτά δεκαετίες με τον Δικέφαλο Αετό.

Εκείνη την ρομαντική εποχή του ποδοσφαίρου, η φανέλα ήταν σχεδόν είδος πολυτελείας και προκειμένου ο 16χρονος Στέλιος να μπορεί να αγωνίζεται με το “1” ως τερματοφύλακας (σε μια εποχή όπου δέσποζε ο μεγάλος Μιχάλης Δελαβίνιας), απλώς αφαιρέθηκε το “3” από μια φανέλα με το “13”, όπως περιγράφει ο ίδιος με συγκίνηση και φαίνεται ξεκάθαρα στη σχετική φωτογραφία.

Η φανέλα του Στέλιου Σεραφείδη, ο οποίος παρέδωσε επίσης σπάνιο φωτογραφικό υλικό που καλύπτει έξι δεκαετίες κι άλλα αναμνηστικά της θητείας του στην Ένωση, θα έχει περίοπτη θέση στο Μουσείο της ΑΕΚ το οποίο σύντομα θα στεγάζεται στην Αγιά Σοφιά, μαζί με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού».

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 13:13