Για συμφωνία του Μάσιμο Καρέρα με τον Ίλια Ίβιτς για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ έκανε λόγο ο Αντρέα Ντ’ Αμίκο, μάνατζερ του Ιταλού προπονητή.

«Υπάρχει συμφωνία, απομένουν μόνο λεπτομέρειες για να συζητήσουμε και για να υπογράψουμε. Απόψε το βράδυ, λίγο μετά τις 21.30 (ώρα Ελλάδας) όπως υπολογίζω, θα είμαστε στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του 55χρονου τεχνικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα επεσήμανε: «Πραγματικά απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες να συζητήσουμε, υπάρχει συμφωνία. Ο κύριος Καρέρα, γνωρίζει ήδη αρκετά για την ΑΕΚ. Ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό και το πλάνο που υπάρχει. Ξέρει την ομάδα, τους παίκτες, γνωρίζει ότι οι φίλαθλοί της είναι εκδηλωτικοί, αφοσιωμένοι στην ομάδα και δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Έμαθε, επίσης, για το νέο γήπεδο. Όλα αυτά τον κάνουν χαρούμενο και φυσικά ήταν σημαντικά για να πειστεί, προκειμένου να συνεχίζει στην καριέρα του με την ΑΕΚ».

Στη συνέχεια και έπειτα από σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ντ΄Αμίκο αποκάλυψε εκείνο που θέλει να κάνει ο Ιταλός προπονητής με την ΑΕΚ: «Θέλει να επιτύχει όπως και στη Σπαρτάκ Μόσχας, θέλει να κάνει πράγματα που έκανε με την ομάδα της Ρωσίας, οδηγώντας την σε επιτυχίες».

O 55χρονος Ιταλός τεχνικός πήγε στη ρωσική πρωτεύουσα για λογαριασμό της Σπαρτάκ Μόσχας στις 17 Αυγούστου 2016 και στις 7 Μαΐου 2017 οδήγησε στον τίτλο την ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας, για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 6 Ιουνίου του ίδιου έτους ανανέωσε το συμβόλαιό του έως τις 31 Μαΐου 2019, κατέκτησε μαζί της και το Super Cup Ρωσίας, αλλά το 2018 τα αρνητικά αποτελέσματα και οι απογοητευτικές εμφανίσεις τον οδήγησαν στην έξοδο.

Ο παλαίμαχος άσος της Γιουβέντους ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις Ακαδημίες των Τορινέζων το 2009 και δύο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο επιτελείο του Κόντε, ο οποίος εξαιτίας της τιμωρίας του τού έδωσε χώρο και θέση πρώτου προπονητή για οκτώ παιχνίδια (6 νίκες και 2 ισοπαλίες).

Ο Κόντε τον πήρε μαζί του ως βοηθό στην Εθνική Ιταλίας και ακολούθως ο Καρέρα ανέλαβε στη Σπαρτάκ Μόσχας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης