Ο Μάσιμο Καρέρα παρουσιάστηκε κι επίσημα την Τρίτη από την ΑΕΚ, με τον νέο τεχνικό της Ένωσης να δηλώνει ότι δέχτηκε να αναλάβει την ομάδα γιατί υπήρχε συμφωνία απόψεων με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Ίλια Ίβιτς.

Παράλληλα ο Ιταλός προπονητής επισήμανε ότι του αρέσει να είναι νικητής, προσθέτοντας πως αυτή τη νοοτροπία θέλει να περάσει στους παίκτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κύρια επαφή με τον σύλλογο έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Με τον Ίλια μιλάμε ιταλικά και υπάρχει πολύ καλή επαφή μεταξύ μας. Το κίνητρό μου είναι ότι έχουμε ταύτιση απόψεων με τον Ίλια Ίβιτς. Και αυτός είναι νικητής. Πρέπει να γίνουν αλλαγές σ’ όλα τα επίπεδα. Θέλω παίκτες πολεμιστές που να ματώνουν. Η ομάδα έχει ποιότητα και απ’ αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» είπε αρχικά ο Καρέρα και πρόσθεσε: 

«Δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ομάδα, καθώς και είμαστε τρίτοι. Το σημαντικό είναι ότι όλοι πρέπει να νιώθουν ότι η ομάδα είναι οικογένεια. Είμαι εδώ γιατί θέλω να κερδίζω. Μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να δίνουμε το 100%. Εγώ θέλω να χάσω από κάποιον που είναι δυνατός και όχι η ήττα να οφείλεται στις δικές μου αδυναμίες».

 Εν συνεχεία ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ επισήμανε: «Πρέπει να γίνουν αλλαγές σ’ όλα τα επίπεδα. Θέλω παίκτες πολεμιστές που να ματώνουν. Η ομάδα έχει ποιότητα και απ’ αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Είδα την ομάδα στο προηγούμενο παιχνίδι. Θέλω οι παίκτες μου να παίξουν σε  διαφορετικές θέσεις και σε διαφορετικούς ρόλους. Θέλω μια ομάδα χαμαιλέοντα. Να προσαρμόζεται σε κάθε ομάδα. Θέλω οι παίκτες να μπορούν να αλλάξουν το σύστημα χωρίς αλλαγή παίκτη. Στόχος μου είναι να πάρω το 300% από κάθε παίκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντοτε υπάρχουν πράγματα που μπορεί να βελτιώσει κάποιος ακόμα και στις νίκες. Αυτός είναι ο στόχος μας, να βρούμε τα λάθη μας και να τα βελτιώσουμε. Στόχος είναι να έχουμε μια ομάδα που θα κυριαρχεί, δεν θα δέχεται γκολ και για μας κάθε παιχνίδι θα είναι κι ένας τελικός. Θέλουμε οι παίκτες μας να παίζουν με αυτοπεποίθηση.

Πάντοτε είναι δύσκολο να αλλάξεις μία νοοτροπία. Πρέπει κάθε παίκτης να έχει την ίδια νοοτροπία. Τα μικρά πράγματα είναι αυτά που οδηγούν στη νίκη. Πρέπει οι παίκτες να κάνουν θυσίες. Οι παίκτες που έχουμε είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν. Οι παίκτες με οδηγούν να παίξω με συγκεκριμένο τρόπο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα δήλωσε ότι δεν το έχει παρακολουθήσει αρκετά, πως έχει δει μόνο τον ΠΑΟΚ, λόγω των παιχνιδιών με την Σπαρτάκ, υπογραμμίζοντας πάντως ότι γνωρίζει πως υπάρχει ταλέντο.

 Ο Ίλια Ίβιτς στην παρουσίαση του Ιταλού τεχνικού είπε: «Καλωσορίζω τον κύριο Μάσιμο στην ΑΕΚ. Στο πρώτο τηλεφώνημα που του είχα κάνει. τον ρώτησα “αν είναι έτοιμος να έρθει στην ΑΕΚ”, εκείνος μου είπε: “Έρχομαι για να κερδίσω”. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε όλοι στην ΑΕΚ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης