Παρότι το 2-0 μετατρέπει τη ρεβάνς με την Κραϊόβα για την ΑΕΚ σε τυπική διαδικασία, ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν πρόκειται να αφήσει τους παίκτες του να χαλαρώσουν. Γι αυτό το πρώτο που τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού είναι ότι «δεν έχει τελειώσει ακόμα η πρόκριση» στα play off του Europa League.

«Το πιο σημαντικό σήμερα, ήταν το θετικό αποτέλεσμα. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πρόκριση. Και πρέπει να έχουμε μια πολύ σοβαρή προσέγγιση στο δεύτερο παιχνίδι, για να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να καταλάβουμε πως παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα, που έχει εννέα επίσημα παιχνίδια και έχει κάνει μόνο μια ήττα» είπε ο Καρντόσο που αναφέρθηκε και στις δύσκολες –λόγω ζέστης- συνθήκες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν δύσκολες ακόμα και για μένα. Φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν για τους παίκτες που έπρεπε να τρέχουν στο γήπεδο. Μιλάω για την ζέστη αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο αγωνιστικός χώρος. Πραγματικά η κατάσταση ήταν άθλια. Φυσικά και θα ήθελα να παίξουμε καλύτερα. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως ήταν δύσκολο ακόμα και να πάρουν αναπνοή οι παίκτες μου. Θέλω να ξεχωρίσω την αγωνιστική συμπεριφορά. Μπήκαν στην μάχη, τα έδωσαν όλα, έκαναν κάποια λάθη, αλλά μου άρεσε η αγωνιστικότητα τους. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να προσεγγίσουμε την ρεβάνς με σοβαρότητα και προσοχή».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να παίξει και η ΑΕΚ παρουσία μαθητών την προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε: «Συγχαρητήρια για την ιδέα. Θέλω να ζω τα συναισθήματα του ποδοσφαίρου. Δεν θέλω να παίζω σε άδεια γήπεδα. Η συμπεριφορά του κόσμου, καθορίζει και την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών. Δεν ξέρω αν θα κάνουμε και εμείς το ίδιο. Όμως ήταν όμορφο να δούμε τα παιδιά στην εξέδρα και ελπίζω να δώσαμε ένα καλό παράδειγμα σ’ αυτά τα παιδιά. Γιατί πρέπει να καταλάβουμε πως η συμπεριφορά όλων μας, είναι παράδειγμα. Σήμερα οι παίκτες μας έπαιξαν με το make a wish στην φανέλα και για παιδιά που όλα είναι δύσκολα γι αυτά. Και δώσαμε ένα πολύ καλό παράδειγμα, για το πώς μπορούμε να παρέχουμε κοινωνικό έργο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης