Στο 0-0 με την Κέρκυρα, που υποβιβάστηκε, έμεινε η ΑΕΚ στο ματς των δύο ομάδων για την 29η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Αρτυματά στο τέλος του αγώνα, ενώ για την Ένωση επέστρεψε στη δράση ο Πέτρος Μάνταλος.

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες φάεις του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο παιχνίδι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Μανόλο Χιμένεθ πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές, με τον Άνταμ Τζανετόπουλο να ξεκινά πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στην αρχική ενδεκάδα, σε αγώνα πρωταθλήματος, ενώ και ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς επέστρεψε στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Κουτζαβασίλη μα και οι Φαίακες δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα. Η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε στο 27′, με τον Γκάλο να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια μετά τη συνεργασία με τον Μασούντ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λιβάγια απείλησε αλλά το σουτ του από το ημικύκλιο της περιοχής κόντραρε στον Σπίνουλα και κατέληξε κόρνερ. Από τέτοια στημένη φάση ο Λαμπρόπουλος γύρισε εκτός εστίας στο 38′ ενώ ούτε ο Σιμόες βρήκε δίχτυα με σουτ έξω από την περιοχή στο 41′.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα βγήκε πιο θαρραλέα στην επίθεση, μην έχοντας και κάτι να χάσει αφού η Λαμία ήταν μπροστά στο σκορ. Στο 58′ ο Τσιντώντας απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Παμλίδη ενώ από το κόρνερ που ακολούθησε ο… Αντέτζο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας από το σουτ του Ιωάννου, γλιτώνοντας την εστία της ΑΕΚ! Ο νεοεισελθών Μπακασέτας σούταρε πάνω από τα δοκάρια στο 63′ ενώ στο επόμενο λεπτό, ο συνδυασμός των Γκάλο-Γιακουμάκη είδε τον φορ της ΑΕΚ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Κουτζαβασίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 81′ την ατομική ενέργεια του Λιβάγια σταμάτησε αρχικά ο Κουτζαβασίλης και στην εξέλιξη της φάσης ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Μπακασέτα! Τρία λεπτά αργότερα ο Κουτζαβασίλης έκανε νέα τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι, λέγοντας «όχι» στον Γιακουμάκη, έπειτα από ωραία συνεργασία των Μπακασέτα-Λόπες ενώ ο Κρητικός φορ δεν κατάφερε ούτε στο 85′ να βρει την μπάλα όπως θα έπρεπε, από γύρισμα του Λιβάγια. Νέα επέμβαση του Κουτζαβασίλη στο 87′, σε δυνατό αριστερό σουτ του Μπακασέτα με την Κέρκυρα να έχει τη φάση του αγώνα στο 92′, όταν ο Κόντος μπήκε από τα δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώντα, με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους.

Κέρκυρα – ΑΕΚ 0-0 (Novasports 3)

Γκολ:
90’+3′ Αρτυματάς

Κίτρινες κάρτες:
Ζορμπάς, Γρομητσάρης – Μάνταλος, Τσιντώτας

Κόκκινες κάρτες:


Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης):
Κουτζαβασίλης, Αντέτζο, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (66′ Κόντος), Παμλίδης (69′ Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης (90’+1′ Τουράμ), Αναστασίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Τσιντώτας, Γκάλο (77′ Μάνταλος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς (59′ Μπακασέτας), Μασούντ (67′ Μπακάκης), Λιβάγια, Γιακουμάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης