Ένα πολύ σημαντικό «μέτωπο» φαίνεται ότι θα κλείσει σύντομα για την ΑΕΚ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Ένωση βρίσκεται «αγκαλιά» με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, τερματοφύλακα της… μόνιμης πρωταθλήτριας Αυστρίας, Σάλτσμπουργκ.

Πρόκειται για μία δυναμική μεταγραφική κίνηση που δίνει άμεσα λύση στο θέμα του τερματοφύλακα, θέση στην οποία ήταν δεδομένο ότι θα ενισχυθεί η ομάδα. Μάλιστα, το κάνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος της μεταγραφής του 28χρονου ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ, ενώ οι αποδοχές του ξεπερνούν τις 600.000 ετησίως για συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων. Εάν τα νούμερα αυτά επαληθευτούν, τότε ο Στάνκοβιτς θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος γκολκίπερ στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος στη Βοσνία στις 4 Νοεμβρίου 1992 ο ύψους 1,87μ. τερματοφύλακας μετανάστευσε με την οικογένεια του σε πολύ μικρή ηλικία στην Αυστρία. Ως παιδί έπαιξε σε διάφορα τοπικά σωματεία μέχρι που στα 18 του έκανε ντεμπούτο στην Γ΄ κατηγορία με τη Χορν. Tα δύο χρόνια στην αυστριακή Μπουντεσλίγκα με τη Γκρέντιγκ (2013-2015) ήταν καταλυτικά για να μπει στο «ραντάρ» της απόλυτης κυριάρχου του παιχνιδιού.

Πέρασε το κατώφλι της Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ το καλοκαίρι του 2015 και σήμερα, έξι χρόνια μετά, αποχωρεί με 6 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και συνολικά 152 σε όλες τις διοργανώσεις. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι έχει πετύχει και ένα γκολ στην καριέρα του, τον Απρίλιο του 2013, όταν ισοφάρισε 1-1 στις καθυστερήσεις για τη Χορν, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λούστεναου για το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας.

Έχει παίξει συνολικά 250 αγώνες στη σταδιοδρομία του, δεν έχει αποβληθεί ποτέ, ενώ έχει και 4 συμμετοχές στην εθνική Αυστρίας, όλες το φθινόπωρο του 2019. Κλήθηκε και το 2020 χωρίς να αγωνιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης