Σεβασμό στην ΑΕΚ, αλλά και βεβαιότητα ότι η Μπάγερν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αν πιάσει απόδοση ανάλογη με εκείνη του Σαββάτου (20/10) κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, εξέφρασε ο Νίκο Κόβατς, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης των πρωταθλητών Γερμανίας με την Ένωση στο ΟΑΚΑ, για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League (23/10, 19:55. COSMOTE SPORT 2 HD).

Ο Κροάτης τεχνικός επισήμανε ότι η διακοπή βοήθησε την ομάδα του να ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση που εμφάνισε το προηγούμενο διάστημα, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει μελετήσει καλά την ΑΕΚ, από την οποία ξεχώρισε τον Κλωναρίδη και τον -συμπατριώτη του- Μάρκο Λιβάια, που όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε στο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά την διάρκεια της διακοπής είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε σκέψεις και να διορθώσουμε πράγματα για να νικήσουμε την Βόλφσμπουργκ το προηγούμενο Σάββατο. Το ομαδικό πνεύμα υπήρχε και πριν. Κόντρα στη Βόλφσμπουργκ μου άρεσε το πάθος που δείξαμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κόβατς που είπε ακόμη ότι «σήμερα θα δούμε σε βίντεο την ΑΕΚ. Εγώ έχω ασχοληθεί εδώ και 2-3 εβδομάδες με την ΑΕΚ και έχω δει όλα τα παιχνίδια της και κυρίως εκείνα στο Champions League. Οι νίκες είναι πάντα σημαντικές. Θέλουμε να κερδίσουμε. Θα πρέπει να κοπιάσουμε για να πάρουμε αποτέλεσμα. Εκτός από τον Ριμπερί είναι αμφίβολος και ο Αλάμπα. Θα δούμε αν θα τα καταφέρει».

Σε ερώτηση για τον Μίλερ, ο τεχνικός των Βαυαρών είπε: «Οι νίκες ανήκουν σε όλους. Όχι μόνο σε όσους παίζουν. Το ροτέισον αποτελεί μέρος του πλάνου της Μπάγερν και δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι».

Για τον Ζίλε (σ.σ. που είχε μιλήσει νωρίτερα) και την εξέλιξή του, ο Κόβατς ανέφερε: «Είναι χαλαρός και αυτό τον κάνει συμπαθητικό. Έχει ταχύτητα και δυναμική. Μπορεί να εξελιχθεί και με την εμπειρία μπορεί αυτό να γίνει γρήγορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την απάντηση στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, στην περίφημη συνέντευξη Τύπου της Μπάγερν: «Δεν ήταν σε καμία περίπτωση ειρωνική. Δεν με επηρεάζουν τα δημοσιεύματα και για αυτό τον λόγο δεν ασχολούμαι με όσα γράφονται».

Ο Κόβατς ολοκλήρωσε αναφερόμενος στο ματς: «Φόβο δεν έχω ποτέ, έχω σεβασμό για την ΑΕΚ. Παρά το ότι έχει μηδέν βαθμούς, μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο θα είναι αλλιώς. Ξέρω την ώθηση που μπορεί να πάρει από τους οπαδούς. Αν η ομάδα πιάσει την απόδοση του Σαββάτου, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Γνωρίζω πως η ΑΕΚ έχει πολλούς καλούς παίκτες. Είδα το ματς με την Μπενφίκα και ξεχώρισα τον Κλωναρίδη, γνωρίζω τον Λιβάια και ως έντονο χαρακτήρα και λυπάμαι για αυτόν που δεν μπορεί να παίξει. Το κλειδί δεν είναι η ατομικότητα αλλά η ομαδικότητα».

Ο Νίκλας Ζίλε από την πλευρά του ανέφερε: «Θέλω να μείνω στη νίκη του Σαββάτου και όχι σε όσα έγιναν την Παρασκευή (σ.σ. στη συνέντευξη Τύπου). Είμαστε σε καλή κατάσταση. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια μαχητική ομάδα, αλλά θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη, που προηγήθηκε της επιτυχίας στο Βόλφσμπουργκ, ο νεαρός αμυντικός είπε: «Τέσσερα μη κερδισμένα ματς δεν είναι καλά, αλλά η νίκη στο τελευταίο ματς μπορεί να δημιουργήσει ένα σερί. Με την ηρεμία μου θα προσπαθήσω να συμβάλλω σε αυτό».

Για το τι γνωρίζει από την ΑΕΚ: «Θα δούμε σήμερα το πρώτο βίντεο. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την ΑΕΚ, ξέρω ότι είναι στην 3η θέση στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να δω και το γήπεδο και περιμένω ένα θερμό παιχνίδι, μπροστά σε ιδιαίτερα θερμούς οπαδούς».

Για το πόσο σημαντικό είναι το ματς για την Μπάγερν, ο Ζίλε τόνισε: «Η πρώτη θέση είναι ο στόχος και γι’ αυτό θα παίξουμε από το πρώτο λεπτό. Είμαστε καλύτεροι, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Τέλος για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, ανέφερε: «Όλοι είναι καλοί αμυντικοί. Είμαι δεύτερη χρονιά στην ομάδα και γνωρίζω ποιους έχω δίπλα μου. Το γεγονός ότι είχαμε τέσσερα άσχημα αποτελέσματα δεν σημαίνει τίποτα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης