Δεν… κουνήθηκαν τα δίχτυα στο παιχνίδι ανάμεσα στην Ξάνθη και την ΑΕΚ, που διεξήχθη το Σάββατο στα Πηγάδια, για την 18η αγωνιστική της Super League.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) στη μεταξύ τους αναμέτρηση, που είχε λίγες αξιόλογες φάσεις, ενώ ισοπαλία υπήρξε και στις… αποβολές παικτών, καθώς αμφότερες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 ποδοσφαιριστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις στο 5′ η Ένωση έμεινε με παίκτη λιγότερο, λόγω απευθείας αποβολής του Γκάλο, ο οποίος, όντας τελευταίος παίκτης, ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Λουσέρο, που έβγαινε τετ α τετ με τον Μπαρκα, ενώ στο 58′ αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τους γηπεδούχους ο Τριάδης.

Μετά τη μεταξύ τους μοιρασιά η Ξάνθη φιγουράρει στη δεύτερη θέση, μαζί με τον Πανιώνιο, ενώ προσωρινά η ΑΕΚ έπιασε τον ΠΑΟΚ στην 5η θέση.

Το παιχνίδι από τα πρώτα κιόλας λεπτά άλλαξε άρδην εικόνα, από αυτή που είχαν σχεδιάσει οι δύο προπονητές. Μόλις στο 6’ η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γκάλο, με απευθείας κόκκινη κάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άσος της «ένωσης» έριξε κάτω τον Λουσέρο, που έβγαινε τετ α τετ με τον Μπάρκα και σωστά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η αριθμητική υπεροχή άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, αλλά η Ξάνθη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω. Ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε τα πλάνα του και πέρασε στο 11’ τον Μπακάκη αντί του Πατίτο.

Η «ένωση» κράταγε με ευκολία μακριά τους ακρίτες μακριά από την περιοχή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία για τους γηπεδούχους έγινε στο 38’. Υστερα από μία υποδειγματική επίθεση των γηπεδούχων ο Βράνιες έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο. Με αποβολή! Ο Τριάδης μέσα σε τέσσερα λεπτά αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες κι άφησε την Ξάνθη με δέκα παίκτες. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε.

Το παιχνίδι, πάντως παρέμεινε κακό και οι δύο ομάδες δεν δημιουργούσαν απολύτως καμία ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες. Στο 81’ ο Μάνταλος απείλησε, αλλά το σουτ του ήταν ακίνδυνο. Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία.

Ο Αϊντάρεβιτς εκτέλεσε το φάουλ ο ο Λαμπρόπουλος μόνος του έπιασε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, αλλά ο Ζίβκοβιτς έσωσε την Ξάνθη. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήραν το βαθμό της ισοπαλίας.

Κίτρινες: Μπαξεβανίδης Τριάδης/ Σιμόες, Βράνιες, Μάνταλος, Πέκχαρτ

Κοκκινες: 58’ Τριάδης (δεύτερη κίτρινη) / 6’ Γκάλο,

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Γουάλας, Λάζιτς, Λισγάρας, Καμαρά (55’ Σολτάνι )

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (74’ Μπακασέτας), Πατίτο (11’ Μπακάκης), Μάνταλος (84’ Γαλανόπουλος),Πέκχαρτ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης