Η ΑΕΚ επικράτησε με το ευρύ 4-0 της Λαμίας και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει για τρίτη συνεχόμενη φορά τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση, που είχε επικρατήσει και στο πρώτο ματς με 2-0, σκόραρε με τους Πόνσε (6′), Οικονόμου (42′) και Μπακασέτα (53′), ενώ στο 66′ ο Βάντερσον σημείωσε αυτογκόλ. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν και τρία δοκάρια, ενώ δύο είχαν οι γηπεδούχοι.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με ζωντάνια στο παιχνίδι της και… καταιγισμό ευκαιριών, η ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση με την θλιβερή εικόνα της προηγούμενης Κυριακής στην ήττα (0-1) από την ΑΕΛ. Στο 24΄ από σέντρα του Σιμόες, ο Πόνσε έκανε ένα από τα συνήθη εντυπωσιακά άλματά του, αλλά η κεφαλιά του «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα από ασίστ του Μπακασέτα ο Μάνταλος πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο δοκάρι, αυτή τη φορά στο δεξί κάθετο του Κατσικά, ο οποίος αμέσως μετά (33΄) πραγματοποίησε έξοχη απόκρουση σε τετ α τετ με τον Χουλτ. Στο 36΄ ο Λιβάγια σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και «κρέμασε» τον Κατσικά, αλλά βρήκε στο μοναδικό… ανέγγιχτο δοκάρι, το αριστερό! Ωστόσο, στην επαναφορά ο Πόνσε πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε. Ηταν το 20ο γκολ του Αργεντινού, με το οποίο καθάρισε η πρόκριση στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 41΄ ο Μάριος Οικονόμου έγραψε το 0-2 σκοράροντας για 3η φορά στην εφετινή σεζόν.

Ωστόσο, η πρόκριση της ΑΕΚ ίσως να είχε εξελιχθεί διαφορετικά αν στο 35΄ το φανταστικό απευθείας φάουλ του Μπερτόλιο δεν είχε «σταματήσει» στο οριζόντιο δοκάρι! Ένα πρώτο ημίχρονο διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου, με δύο γκολ και τέσσερα δοκάρια, αλλά κι ένα γκολ που ακυρώθηκε εσφαλμένα από τον Μάνταλο στις καθυστερήσεις. Πανδαισία!

Στο 53΄ ήταν η σειρά του Τάσου Μπακασέτα να προσθέσει το όνομα του στους σκόρερ με διαγώνιο σουτ από πάσα του Μάνταλου, ενώ στο 66΄ ο Βάντερσον στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη σέντρα του Χουλτ, έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του. Λογικό ήταν από το σημείο εκείνο να πάρει η ΑΕΚ το πόδι από το γκάζι σ΄ένα ματς που εξελίχθηκε πολύ πιο εύκολα απ΄όσο περίμεναν οι οπαδοί της. Ήταν παράλληλα, ιδιαίτερα θεαματικό και ολοκληρώθηκε με ακόμα ένα δοκάρι (το πέμπτο!), στο φοβερό σουτ του Πίτι που εξουδετέρωσε τον Μπάρκα στο 84΄.

Λαμία – ΑΕΚ 0-4 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 36′ Πόνσε, 42′ Οικονόμου, 53′ Μπακασέτας, 66′ αυτ. Βάντερσον

 

 

 

 

 

25′ δοκάρι ο Πόνσε (ΑΕΚ)

28′ δοκάρι ο Μάνταλος (ΑΕΚ)

 

 

35′ δοκάρι ο Μπερτόλιο (Λαμία)

36′ δοκάρι ο Λιβάγια (ΑΕΚ)

83′ δοκάρι ο Πίτι (Λαμία)

Κίτρινες κάρτες: Μπαράλες, Σκόνδρας – Πόνσε, Μπακάκης

Κόκκινες κάρτες:

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46′ Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ρόμανιτς (58′ Πίτι), Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασούμπρε (69′ Βασιλαντωνόπουλος).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Χουλτ, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (76′ Μπότος), Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος (67′ Γιούσης), Πόνσε (59′ Μπογέ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης