Ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Βοσνίας. Ο νεαρός μέσος της ΑΕΚ βρίσκεται ανάμεσα στους 29 ποδοσφαιριστές που συμπεριέλαβε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην αποστολή για τον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία στη Ζένιτσα στις 26 Μαρτίου. Πρόκειται για τον ημιτελικό των πλέι οφ και εφόσον περάσει η Βοσνία θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγών Σλοβακία-Ιρλανδία, με στόχο την πρόκριση στους τελικούς του Euro 2020.

Ο «Σάμπα» είναι 21 ετών και έχει αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας του. Δύσκολα θα κάνει ντεμπούτο σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, αλλά το γεγονός ότι βρίσκεται στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή, δείχνει πως είναι από τους παίκτες που αποτελούν το «αύριο» του βοσνιακού ποδοσφαίρου. Θυμίζουμε πως ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του στην ΑΕΚ, Όγκνιεν Βράνιες, έχει αποφασίσει να μην αγωνιστεί ξανά στην εθνική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποστολή της Βοσνίας για τα πλέι οφ του Euro 2020

Τερματοφύλακες: Σέχιτς (Ερζερουμσπόρ), Μπούριτς (Χαποέλ Χάιφα), Κιοσέφσκι (Ζελέζνιτσαρ), Μπέγκοβιτς (Μίλαν)

Αμυντικοί: Σούνιτς (Ντιναμό Μόσχας), Ζουκάνοβιτς (ΣΠΑΛ), Μπίτσακτσιτς (Χόφενχαϊμ), Μοχίγεβιτς (Άουε), Τοντόροβιτς (Κίελ), Νάστιτς (BATE Μπορίσοφ), Τσίβιτς (Φερεντσβάρος), Κβρζιτς (Καϊσερισπόρ), Σανιτσάνιν (Βοϊβοντίνα), Τσίπετιτς (Σιρόκι Μπρίγεκ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσοι: Πιάνιτς (Γιουβέντους), Μπέσιτς (Σέφιλντ Γιουν.), Τσίμιροτ (Σταντάρ Λιέγης), Ντούλιεβιτς (Νιμ), Γκόγιακ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Μιλόσεβιτς (Κονιασπόρ), Λόντσαρ (Ριέκα), Ραχμάνοβιτς (FK Σαράγεβο), Σαμπανάτζοβιτς (ΑΕΚ)

Επιθετικοί: Τζέκο (Ρόμα), Βίστσα (Μπασάκσεχιρ), Χότζιτς (Φέχερβαρ), Πρέβλιακ (Έουπεν), Μενάλο (Ολίμπια Λιουμπλιάνα), Στεβάνοβιτς (Σερβέτ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης