Στον τηλεοπτικό σταθμό της ΑΕΚ, το AEKtv, μίλησε ο Μιχάλης Μπακάκης που συνεχίζει την προετοιμασία μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στο Κιέλτσε της Πολωνίας.

Ο διεθνής πλάγιος αμυντικός της Ένωσης αναφέρθηκε τόσο στην περυσινή σεζόν, όσο και στα όσα πρέπει να συμβούν εφέτος για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Ξεκαθάρισε πως είναι «στρατιώτης της ομάδας», τόνισε πως ονειρεύεται να ζήσει «στιγμές όπως αυτές με τη Μίλαν» και επεσήμανε ότι «η ομάδα θα είναι πανέτοιμη για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά:

-Για το πώς έζησε την περυσινή χρονιά:
«Πέρυσι πήραμε αποτελέσματα με ανατροπές. Υπήρχαν παιχνίδια που είχαν σασπένς ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και θα μείνουν χαραγμένα στην μνήμα μας. Αυτή είναι όμως η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Στο τέλος δικαιωθήκαμε και χαρήκαμε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν ο πρωταρχικός στόχος μας. Πήγαμε και στον τελικό του Κυπέλλου αλλά εκεί δεν τα καταφέραμε. Κάναμε καλή πορεία και στην Ευρώπη. Ήταν σίγουρα η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μας, νομίζω και όλων σχεδόν των παιδιών εδώ».

-Για το τι αλλάζει για τη φετινή σεζόν:
«Σίγουρα τώρα οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Είναι απαίτηση του κόσμου να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα. Θα έχουμε το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση. Σιγά-σιγά θα φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο που ήμασταν και πέρυσι. Θα μάθουμε τον νέο προπονητή και θα προσπαθήσουμε και πάλι να καταφέρουμε τους στόχους μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Για το γεγονός πως πέρυσι έπαιξε σε πολλές θέσεις:
«Ο προπονητής πέρυσι (σ.σ. ο Μανόλο Χιμένεθ) με εμπιστεύονταν πάρα πολύ. Έπαιξα σε διάφορες θέσεις. Προσπαθούσα πάντα για το 100%, όπου μου ζητούσε ο προπονητής να αγωνιστώ. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι πάντα στρατιώτες για την ομάδα. Αυτό έκανα κι εγώ. Νομίζω πως ανταπεξήλθα πάρα πολύ καλά».

-Για την πιθανότητα συμμετοχής στους ομίλους του Champions League:
«Πέρυσι αποκλειστήκαμε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά μετά κάναμε πολύ καλή πορεία στο Europa League. Έχουμε πλέον περισσότερη εμπειρία. Είμαστε και πρωταθλητές και αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Έχουμε τον εγωϊσμό να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Όλοι το θέλουμε να μπούμε στους ομίλους, όπως και να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα. Θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. Για να παίξεις στο Champions League πρέπει να κάνεις κάποια άλλα βήματα πρώτα. Είναι σίγουρα κάτι το φανταστικό να παίζεις στη διοργάνωση. Το έβλεπα στην τηλεόραση και ζήλευα. Έχουμε την ευκαιρία να είμαστε εμείς εκεί, να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές».

-Για το πόσο σημαντικό είναι για την ΑΕΚ να παίζει στην Ευρώπη:
«Είναι πολύ σημαντικό γιατί όταν είχαμε πέρυσι αγώνες και στο Europa League είχαμε ρυθμό. Παίζαμε ανά 3-4 μέρες αγώνα. Τότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει ποδόσφαιρο. Κάνεις ταξίδια, βλέπεις διαφορετικές κουλτούρες. Η μίξη με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι όμορφη. Ο κόσμος μας, περιμένει να δει ματς επιπέδου Champions League. Τελευταίο παιχνίδι, από όσο θυμάμαι, ήταν εκείνο με τη Μίλαν (σ.σ. το 1-0 με το φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ, το 2008). Ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε κι εμείς να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο για τέτοια παιχνίδια και να του δίνουμε χαρά».

-Για το αν άλλαξε κάτι τώρα που η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια:
«Δεν πρέπει να είμαστε υπερόπτες. Κάθε ματς είναι και μια μάχη. Αυτό κάναμε πέρυσι και μας βγήκε σε καλό. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Είμαστε πρωταθλητές και όλοι θα μας κυνηγούν, αλλά πρέπει να πάμε στην κορυφή και να μείνουμε εκεί ως το τέλος. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που είμαστε στην ΑΕΚ θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μόνο δουλεύοντας μπορούμε να γράψουμε το όνομά μας στην ιστορία της ΑΕΚ. Τα καταφέραμε με το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, κάτι πολύ σπουδαίο αλλά έχουμε ακόμη κι άλλα να πετύχουμε».

-Για το αν νιώθει δικαιωμένος που ήρθε στην ΑΕΚ της Β’ Εθνικής:
«Όταν ήρθα στην ομάδα, έκανε τότε το νέο της ξεκίνημα. Ήταν στη Β’ Εθνική. Και τα άλλα παιδιά ήρθαν σε μικρότερη κατηγορία αλλά είχαν στο μυαλό τους το όραμα του κ. Μελισσανίδη. Η ΑΕΚ παρέμενε μεγάλο όνομα, τεράστιο μέγεθος. Όλοι ξέραμε πού ερχόμασταν. Είχαμε δύσκολο και μακρύ δρόμο να διαβούμε αλλά τα καταφέραμε. Είναι δικαίωση για μας γιατί περάσαμε και δύσκολα. Περάσαμε τραυματισμούς, πολλούς προπονητές, νέους ποδοσφαιριστές που έπρεπε να ενταχθούν στην ομάδα. Αλλά στο τέλος παραμένουν οι πολλές όμορφες στιγμές. Το Κύπελλο την πρώτη χρονιά που ήταν (σ.σ. το 2016) ήταν ένα σκαλοπάτι για να πάρουμε πέρυσι το πρωτάθλημα. Δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας να έρθουμε στην ΑΕΚ και συνεχίζουμε για ακόμα περισσότερα».

-Για τις αλλαγές στο φετινό ρόστερ και τη θέση του προπονητή:
«Η ομάδα έχει κρατήσει το βασικό της κορμό. Έφυγαν κάποιοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές και ήρθε ένας καινούριος προπονητής (σ.σ. ο Μαρίνος Ουζουνίδης) που δουλεύει σε διαφορετικό στυλ από τον προηγούμενο. Όλοι όσοι είμαστε εδώ είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε αυτά που θα ζητήσει ο προπονητής. Η ομάδα θα ενισχυθεί για να παραμείνουμε στη κορυφή και για να καλυφθούν τα όποια κενά. Αλλά υπάρχουν και τώρα παίκτες στο ρόστερ που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλα. Δουλεύουμε εντατικά, γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι για να δείξουμε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι πως θα είμαστε έτοιμοι για όλα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης