Μπακάκης: «Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνο το απόγευμα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 09:50
Μπακάκης: «Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνο το απόγευμα»

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ημέρα που η ΑΕΚ εξασφάλισε και μαθηματικά το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, ο Μιχάλης Μπακάκης παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία περιέγραψε όσα έζησε πριν και μετά την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο διεθνής μπακ-χαφ στην «Ώρα των Σπορ»:

Πώς ήταν η αναμονή στα αποδυτήρια ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού για την ιστορία της ΑΕΚ και πώς το βιώσατε το ματς εσείς που ήσασταν μέσα στο γήπεδο;

Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε πολύ άγχος πριν από αυτό το παιχνίδι. Όλοι μας ξέραμε πολύ καλά πόσο σημαντικό ματς ήταν. Ίσως ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της ζωής μας. Έπρεπε να κερδίσουμε για να κλειδώσουμε το πρωτάθλημα και δεν σκεφτόμασταν τίποτα άλλο. Προσπαθούσαμε να μη βλέπουμε ούτε τι γινόταν στις κερκίδες ούτε τίποτα. Ήμασταν καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού συγκεντρωμένοι και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Και όταν το ματς έληξε και πλέον ήσασταν πρωταθλητές, πώς ήταν το συναίσθημα;

Μόλις τελείωσε ο αγώνας ήταν το καλύτερο συναίσθημα που έχω νιώσει ποτέ. Για να πω την αλήθεια, ήταν πολλά συναισθήματα μαζί, που δεν μπορείς εύκολα να τα περιγράψεις. Χαρά, συγκίνηση, υπερηφάνεια, όλα αυτά μαζί. Τότε αρχίσαμε να γινόμαστε και ένα με τον κόσμο και να απολαμβάνουμε την ατμόσφαιρα. Καταλαβαίναμε πως και ο κόσμος αισθανόταν ότι και εμείς. Καταλαβαίναμε πόσο πολύ το ήθελε αυτό. Το πανηγυρίσαμε όλοι μας με την ψυχή μας. Ήταν ένα πανέμορφο απόγευμα που δεν μπορείς ποτέ να το ξεχάσεις.

Αν μπορούσες να ξεχωρίσεις μια στιγμή ή μία εικόνα από εκείνο το βράδυ, ποια θα ήταν αυτή;

Ήταν δεκάδες μαγικές στιγμές εκείνου του απογεύματος. Όμως αυτό που ξεχωρίζω και δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η στιγμή που διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ματς. Τότε πέρασαν από μπροστά από τα μάτια μου μέσα σε δευτερόλεπτα όλες οι εικόνες, όλα τα συναισθήματα, όλα όσα είχαμε περάσει. Όλη η πίεση έφυγε σε ένα δευτερόλεπτο και είπα από μέσα μου, τώρα έγινε, τα καταφέραμε.

Κερδίζει πόντους η Ριζούπολη

Eν τω μεταξύ η ΑΕΚ φαίνεται ότι είναι μία από τις ομάδες που εξετάζουν το ενδεχόμενο αλλαγής της έδρας από την στιγμή που υπάρχει η πιθανότητα για περιορισμούς στην παρουσία οπαδών στα γήπεδα λόγω του κορωνοϊού.

Στην Ένωση, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν αρχίσει τις σκέψεις για να αλλάξουν έδρα τη νέα σεζόν με την επιλογή της Ριζούπολης να είναι η πρώτη επιλογή που έχει πέσει στο τραπέζι.

Ωστόσο στο τελευταίο χρονικό διάστημα έχοντας "δουλέψει" περισσότερο το ενδεχόμενο αυτό οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν διαπιστώσει το πόσο συμφέρουσα επιλογή είναι, λαμβάνοντας υπ'όψιν τα δεδομένα που διαμορφώνονται στον κόσμο και τις αθλητικές διοργανώσεις με τον κορωνοϊό.

Στην ομάδα γνωρίζουν ότι θα πρέπει να μειωθούν τα έξοδα που έχουν σχέση με το γήπεδο, όπως ενοικίαση και συντήρηση του κάτι εξαιρετικά σημαντικό από την στιγμή που τα έσοδα από τα διαρκείας είτε δεν θα υπάρχουν, είτε θα είναι εξαιρετικά μειωμένα λόγω περιορισμών.
 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 10:06