Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη, χωρίς σκορ, με την Μπριζ στο Βέλγιο στο πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ του Europa League. Η Ένωση, που έμεινε στο 58’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάρκο Λιβάγια, θα διεκδικήσει στο ματς-ρεβάνς του ΟΑΚΑ (24/8) την πρόκρισή της στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ αιφνιδίασε τον προπονητή της Μπριζ, Ιβάν Λέκο, καθώς παρέταξε την ΑΕΚ με 3-5-2, έχοντας στο αρχικό σχήμα τον Γαλανόπουλο και τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο. Ο κινητήριος μοχλός της Ένωσης απείλησε δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο, ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις φάσεις με γκολ, καθώς στην πρώτη τον πρόλαβε ο Ντενσβίλ και στη δεύτερη ο Χόρβατ πραγματοποίησε πολύ δύσκολη απόκρουση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση είχε σαν στόχο να διατηρήσει την εστία της ανέπαφη, ενώ προσπαθούσε να επιτεθεί εκμεταλλευόμενη τις αντεπιθέσεις. Από την στιγμή που η σωστή τελική μπαλιά δεν ήρθε, η Μπριζ κέρδισε μέτρα σο γήπεδο και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ.

Στο 58′ οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Μάρκο Λιβάγια πάτησε τον αντίπαλό του και αποβλήθηκε αφήνοντας την ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο. Οι Βέλγοι με παίκτη περισσότερο πίεσαν αρκετά τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο ο Ανέστης κατάφερε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα να κρατήσει την εστία του ανέπαφη.

Η ΑΕΚ πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα και πλέον θα διεκδικήσει τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει στο ματς του ΟΑΚΑ την επόμενη Πέμπτη (24/8).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Μπριζ – ΑΕΚ 0-0 (Cosmote Sport 3)

Γκολ:

Κίτρινες κάρτες:
Γουέσλεϊ, Βόρμερ, Ντένσβιλ – Λιβάγια, Βράνιες, Λόπες

Κόκκινες κάρτες:
58′ Λιβάγια

Κλαμπ Μπριζ (Ιβάν Λέκο):
Χόρβαθ, Σίμονς, Βόσεν (57′ Γουέσλεϊ), Παλάσιος (72′ Ραφαέλοφ), Λιμπόμπ, Βανάκεν, Ντένσβιλ, Βόρμερ, Νακαμπά, Μποναβεντούρ (80′ Ντιαμπί), Μεσέλ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (86′ Αϊντάρεβιτς), Γαλανόπουλος, Μάνταλος (73′ Γιόχανσον), Κλωναρίδης (58′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης