Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Super League. Η Ένωση βρέθηκε να χάνει 1-0 στο 81’ με το γκολ του Ανσαριφάρντ, όμως έφτασε στη νίκη με τα γκολ των Τσιγκρίνσκι (87’) και Γιακουμάκη (90’+3’). Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς ο Ολυμπιακός, λόγω αποβολής του Μποτία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το πρωτάθλημα μετά το ντέρμπι παίρνει μία εντελώς διαφορετική τροπή, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται τρίτος, στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (46 έναντι 42), ενώ η ΑΕΚ με την τεράστια νίκη της πλησίασε στο -2 από την κορυφήΤο πρωτάθλημα μετά το ντέρμπι παίρνει μία εντελώς διαφορετική τροπή, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται τρίτος, στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (46 έναντι 42), ενώ η ΑΕΚ με την τεράστια νίκη της πλησίασε στο -2 από την κορυφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Το ντέρμπι είχε πολύ ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και λίγες ευκαιρίες. Τίποτα δεν έδειχνε ότι το φινάλε θα είναι τόσο ανατρεπτικό, με τον Ολυμπιακό να προηγείται και να βλέπει μέσα σε λίγα λεπτά τη νίκη να ξεφεύγει μέσα από τα χέρια του και να μεταμορφώνεται σε ήττα! Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν πάρα πολλές, παίχτηκε καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με το ματς του Κυπέλλου, ενώ η ΑΕΚ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε, χωρίς να τα καταφέρει, να υπερισχύσει την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Εάν εξαιρέσει κανείς τα δύο σουτ του Πάρντο στο 25΄ και 40΄, που απόκρουσε ο Τσιντώτας, καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε κάποια «καθαρή» ευκαιρία για να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τον Μιραλάς στην θέση του σέντερ φορ και τον Πάρντο δεξιά, ενώ ο Οφόε δεν είχε βοήθεια στη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ «φόρτωσε» τη μεσαία γραμμή, ξεκινώντας τους Μασούντ, Κονέ, Σιμόες, καταφέρνοντας να απορροφήσει τους κραδασμούς.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε διαφορετική εικόνα, με την ΑΕΚ να υπερέχει στη μεσαία γραμμή παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να πιέσουν στο πρώτο πεντάλεπτο. Γρήγορα η ομάδα του Χιμένεθ ανέκτησε τον έλεγχο και στο 58΄ είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στον αγώνα, με τον Αραούχο να μην καταφέρνει να νικήσει από κοντά τον Προτό.

Απίστευτη ευκαιρία έχασε η ΑΕΚ στο 69΄. Από την κεφαλιά του Μασούντ στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα και πριν περάσει τη γραμμή ο Σισέ ως «από μηχανής θεός» αποσόβησε το βέβαιο γκολ. Σειρά του Ολυμπιακού να «αγγίξει» το γκολ στο 81΄, με τον Τσιντώτα να κάνει την απόκρουση του αγώνα σε πλασέ του Μάριν. Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Φορτούνης, οι κόντρες ευνόησαν τον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός με το 13ο του γκολ στο πρωτάθλημα έδειχνε ότι θα έκρινε το ντέρμπι, σημειώνοντας το 1-0.

Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 87΄ από σύγχυση στα καρέ των Πειραιωτών, ο Τσιγκρίνσκι βρήκε τον τρόπο να «εκτελέσει» από κοντά τον Προτό και να ισοφαρίσει, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γιακουμάκης, που είχε μπει στο ματς στο 85΄, έφερε τα πάνω κάτω στο ματς με κοντινό πλασέ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι σε τρεις ημέρες, στο ΟΑΚΑ (7/02), στον επαναληπτικό των προημιτελικών του Κυπέλλου (0-0 το πρώτο ματς).

Το «φιλμ» του αγώνα

Το ντέρμπι ξεκίνησε!

2′ Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πιέσει την ΑΕΚ και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο.

11′ Δυνατές μονομαχίες στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πάρει την κατοχή και η ΑΕΚ αναζητά τις αντεπιθέσεις.

15′ H ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει με τον Αραούχο, αλλά από το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Μποτία.

17’ Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Βράνιες στον Μποτία. Ο αμυντικός της ΑΕΚ αγκάλιασε τον Ισπανό αμυντικό του Ολυμπιακού, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, ωστόσο ο διαιτητής Παπαπέτρου ζήτησε να συνεχιστεί το ματς.

18′ Ένταση μεταξύ Οφόε και Αραούχο χωρίς να δοθεί συνέχεια. Οι παλμοί των παικτών των δύο ομάδων είναι υψηλοί.

25’ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Τσιντώτας απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Πάρντο.

28′ Πρώτη κίτρινη κάρτα. Την είδε ο Σιμόες για μαρκάρισμα στον Οφόε.

30′ Κίτρινη κάρτα στον Μποτία για μαρκάρισμα στον Αραούχο.

37′ Κίτρινη και στον Ρομαό για μαρκάρισμα στον Μασούντ.

40′ Δεύτερη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Πάρντο από πλάγια θέση εντός περιοχής δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με μικρή καθυστέρηση, λόγω μιας εστίας φωτιάς που ξέσπασε στην εξέδρα.

50′ Πρώτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος. Το παραχώρησε ο Γκάλο μετά από το γέμισμα του Οφόε.

53′ Πέρασε χωρίς φάση και το κόρνερ που κέρδισε για την ΑΕΚ ο Μασούντ.

58′ Ο Προτό μπλόκαρε την κεφαλιά του Αραούχο. Η φάση ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ για να σκοράρει.

58′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Οφόε ο Ανσαριφάρντ.

62′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λιβάγια πήρε τη θέση του Αραούχο.

66′ Ο Ρομαό έσκαψε την μπάλα από πλάγια αριστερά και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα, σε μία φάση που δεν… μύριζε ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

69′ Χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Σισέ απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή και έσωσε τον Ολυμπιακό από βέβαιη παραβίαση της εστίας. Την κεφαλιά έκανε ο Μασούντ μετά από στημένη φάση υπέρ της Ένωσης.

71′ Τη θέση του Ζιλέ πήρε ο Ταχτσίδης

72′ Δεύτερη αλλαγή και για την ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος πήρε τη θέση του Κονέ.

74′ Κίτρινη κάρτα στον Μασούντ.

75′ Κίτρινη κάρτα και στον Μπακάκη.

79′ Ο Ολυμπιακός έκλεισε τις αλλαγές του. Ο Μάριν πήρε την θέση του Πάρντο.

80′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μάριν βρέθηκε μόνο στο ύψος της περιοχής και πλάσαρε, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε.

81′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ Ολυμπιακό. 1-0 με τον Ανσαριφάρντ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή και ο Ανσαριφάρντ με δυνατό σουτ σκόραρε.

83′ Κίτρινη στον Ανσαριφάρντ.

84′ Κίτρινη κάρτα και στον Ομάρ Ελαμπντελαουί.

85′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γιακουμάκης στη θέση του Μπακασέτα.

87′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ και 1-1 με τον Τσιγκρίνσκι. Ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε με… ψαλίδι να πιάσει τη μπάλα και ο Τσιγκρίνσκι με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

90’+3′ Κίτρινη κάρτα και στον Λιβάγια.

90′ +4′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ. 2-1 ο Γιακουμάκης. Ο Γκάλο γύρισε τη μπάλα και ο Γιακουμάκης την έστειλε στα δίχτυα.

90′ +5′ Αποβλήθηκε ο Μποτία, καθώς μετά το γκολ έσπρωξε τον διαιτητή Παπαπέτρου.

Τέλος του αγώνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2 (Novasports 1)

Γκολ: 81′ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός), 87′ Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ), 90′ +4′ Γιακουμάκης (ΑΕΚ)

Κίτρινες κάρτες:
Μποτία, Ρομαό, Ανσαριφάρντ, Ελαμπντελαουί – Σιμόες, Μασούντ, Μπακάκης

Κόκκινες κάρτες:
90’+5′ Μποτία

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία):
Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (70′ Ταχτσίδης), Οφόε (58′ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Μιραλάς, Πάρντο (79′ Μάριν).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72′ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62′ Λιβάγια), Μπακασέτας (85′ Γιακουμάκης).



Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στο «Γ. Καραϊσκάκης», Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, 18:12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης