Ο Αλιαξάντρ Χάτσκεβιτς, έδειξε να γνωρίζει τα δυνατά σημεία της ΑΕΚ, εν όψει της μεταξύ τους αναμέτρησης την Πέμπτη (15/2, 22:05, Cosmote Sport 2) στο ΟΑΚΑ, για τους «32» του Europa League.

O Λευκορώσος τεχνικός της Ντιναμό Κιέβου χαρακτήρισε οργανωμένη και πειθαρχημένη ομάδα την ΑΕΚ, αναφέρθηκε στο γεγονός πως έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό έναντι της δικής του ομάδας, αλλά τόνισε πως η Ντιναμό προγραμμάτισε παιχνίδια εν μέσω της διακοπής του ουκρανικού πρωταθλήματος για να είναι σε θέση να διεκδικήσει την πρόκριση. «Όλα θα κριθούν στο Κίεβο», υπενθύμισε με νόημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλιαξάντρ Χάτσκεβιτς δήλωσε σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει απέναντι στην ΑΕΚ: «Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε σημαντικές αμφιβολίες για τις θέσεις. Σκεφτόμαστε μόνο για 2-3 θέσεις που έχουμε 2 υποψήφιους παίκτες για κάθε μία. Όσο για τους τερματοφύλακες θα αποφασίσουμε οριστικά αύριο».

Ο Λευκορώσος τεχνικός ρωτήθηκε αν πιστεύει πως η ΑΕΚ είναι η πιο πειθαρχημένη και δυνατή ομάδα από όσες έχει αντιμετωπίσει η Ντιναμό αυτή τη σεζόν και απάντησε: «Η αλήθεια είναι πως η αντίπαλός μας είναι πολύ οργανωμένη, αλλά και η Παρτιζάν ήταν πολύ οργανωμένη. Αυτό που προσπαθώ εγώ να μεταδώσω στους παίκτες μου στις αναλύσεις είναι πως η ΑΕΚ παίζει πολύ ομαδικά, πως θα αντιμετωπίσουν μία πειθαρχημένη ομάδα. Με ποιο αποτέλεσμα θα είναι ευχαριστημένος ο προπονητής της Ντιναμό Κιέβου; «Παίζονται δύο παιχνίδια, οπότε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αύριο, τα πάντα θα κριθούν στο Κίεβο».

Σχετικά με την αγωνιστική παύση τον Φεβρουάριο στο ουκρανικό πρωτάθλημα και το γεγονός πως η ΑΕΚ θα είναι σε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, λόγω των συνεχών αγώνων της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο προπονητής της Ντιναμό επισήμανε: «Για αυτό το λόγο παίξαμε αρκετά παιχνίδια! Για να καλύψουμε αυτό το μειονέκτημα. Έχουμε και καινούριους παίκτες. Στο αυριανό παιχνίδι θα φανεί τι κάναμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εχοντας παρακολουθήσει δια ζώσης τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, ο Αλιαξάντρ Χάτσκεβιτς κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του ως προς τους τομείς που θα πρέπει να δώσει έμφαση η ομάδα του, αλλά κι αν θεωρεί πως η ΑΕΚ έχει… «κρυμμένους άσους στο μανίκι».

Εκείνος είπε: «Δεν θα επαναληφθώ. Η ΑΕΚ είναι πολύ οργανωμένη ομάδα, έχει μεγάλες προσωπικότητες στην επίθεση. Ό,τι είδαν οι παίκτες μου, ό,τι τους δείξαμε δηλαδή, ελπίζω να το βγάλουν στο γήπεδο αύριο».

Το φθινόπωρο η Ντιναμό είχε σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι της, καθώς το καλοκαίρι η προετοιμασία είχε μικρή διάρκεια. Στην ερώτηση, αν τώρα, το χειμώνα που διαθέτει περισσότερο χρόνο να μεταδώσει τη φιλοσοφία του, κατάφερε να περάσει περισσότερα στους παίκτες του, ο Χάτσκεβιτς είπε:

«Σωστά παρατηρήσατε. Είχαμε σκαμπανεβάσματα. Εμείς αναλύσαμε αυτά τα πράγματα στους παίκτες μας και πιστεύω πως μετά από αυτή την προετοιμασία, κατανοούν καλύτερα τις απαιτήσεις μου και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα».

Από την πλευρά του ο Μικόλα Μοροζούκ εξήγησε πως «φυσικά και είμαστε προετοιμασμένοι να ανταπεξέλθουμε στο πρέσινγκ της ΑΕΚ. Είδαμε αρκετά παιχνίδια της αντιπάλου μας. Είμαστε πολύ σοβαροί. Θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε την πίεση. Είναι σκληρή ομάδα και πολύ καλά οργανωμένη».

Ως προς το γεγονός πως η Ντιναμό μετρά αρκετούς νέους παίκτες, ενώ αποχαιρέτισε και αρκετούς, ο Μοροζούκ δήλωσε: «Παίξαμε αρκετά παιχνίδια. Είχαμε αρκετούς συνδυασμούς σε αγωνιστικό ρυθμό με τους καινούριους παίκτες και δεν νομίζω να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα ως προς αυτό αύριο.

Εχουμε παίξει επιθετικά, σε αρκετά παιχνίδια και η ομάδα είναι 100% έτοιμη. Ελπίζουμε να παίξουμε στα ίσα την ΑΕΚ, μια ομάδα που παίζει πρωτάθλημα και Κύπελλο, μια ομάδα που έχει δηλαδή ρυθμό. Θα είναι πλεονέκτημα για την ΑΕΚ αυτό, αλλά κι εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο πιο δυνατά γίνεται».

Στο τέλος, ο Μικόλα Μορουζούκ ρωτήθηκε επίσης αν επικοινώνησαν στην Ντιναμό με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι για πληροφορίες και απάντησε: «Όχι δεν του έχουμε τηλεφωνήσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης