Στη σπουδαιότητα του εκτός έδρας γκολ που σημείωσε η ομάδα του, με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, στάθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά την ισοπαλία 1-1 της “Ένωσης” με τη Σέλτικ στη Γλασκώβη, στο πρώτο παιχνίδι για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.
Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”:

– Για την εικόνα του αγώνα:

«Είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς. Να πετύχουμε γκολ εκτός έδρας είναι σημαντικό. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν έχει τελειώσει κάτι. Πιστεύω πως θα είμαστε καλύτεροι στη ρεβάνς. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για εμάς, αλλά είναι φυσιολογικό διότι δεν έχουμε ρυθμό. Με την βοήθεια του κόσμου τους, μας άσκησαν πίεση. Και είχαμε δυο προβλήματα στην αρχή του ματς: το ένα είναι ότι χάναμε την μπάλα και ο αντίπαλος μας έκανε δεύτερες επιθέσεις. Και το δεύτερο ήταν στην δεξιά μας πλευρά, με τις κινήσεις του ΜακΓκρέγκορ στην πλάτη των αμυντικών μας χαφ. Παρ’ όλ’ αυτά, κρατήσαμε την ψυχραιμία μας. Αρχίσαμε να παίζουμε περισσότερο με αποτέλεσμα να ”παγώσουμε” το παιχνίδι, να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να πλησιάζουμε την αντίπαλη περιοχή. Σκοράραμε, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό και μας έδωσε ψυχολογία. Στο ημίχρονο μιλήσαμε για να λύσουμε αυτά τα δυο προβλήματα. Μπήκαμε καλύτερα στην επανάληψη. Αλλά όπως ήταν λογικό, αυτό άλλαξε μετά την αποβολή. Πιεστήκαμε και εμείς προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους. Ο Λιβάγια και ο Κλωναρίδης ήταν κουρασμένοι και δεν μπορούσαν να φύγουν στην αντεπίθεση. Επικεντρωθήκαμε στο να κρατήσουμε την ισοπαλία, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πήραμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την ρεβάνς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για τις πιθανότητες πρόκρισης:

«Οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας. Από μας εξαρτώνται πολλά. Περιμένω καλύτερη την ομάδα, διότι έχει ήδη ένα επιπλέον παιχνίδι στα πόδια της. Με εξαίρεση αυτό το ματς και το φιλικό με την Γαλατά, δεν είχαμε άλλα παιχνίδια με τέτοια ένταση. Και θα είμαστε πιο έτοιμοι. Ο αντίπαλος στα εκτός έδρας παιχνίδια του παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο. Παρ’ όλ’ αυτά παραμένει μια ομάδα με μεγάλο όνομα και πρέπει να το σεβαστούμε. Στην Αθήνα με την βοήθεια του δικού μας κόσμου, μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Σε αυτή την φάση και με αυτές τις ομάδες, τίποτα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε όμως καλύτεροι από αυτό το ματς για να προκριθούμε».

– Για την ατμόσφαιρα στο ”Σέλτικ Παρκ”:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς είμαστε πιο ένθερμοι. Ο κόσμος της Σέλτικ βοήθησε την ομάδα. Δεν την πίεσε. Όμως εγώ προτιμώ τον ελληνικό τρόπο. Θέλω περισσότερο νεύρο και πίεση προς την ομάδα».

Λιβάγια: Θα είμαστε πιο επιθετικοί στη ρεβάνς

Εξερχόμενος από τα αποδυτήρια, ο Μάρκο Λιβάγια δήλωσε από την πλευρά του: «Το πιο σημαντικό είναι πως δεν χάσαμε σε αυτή την πολύ δύσκολη έδρα. Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι, κάναμε κάποια πράγματα καλά και κάποια λάθος. Μετά το ξεκίνημα του αγώνα πιέσαμε τη Σέλτικ. Στην έδρα μας θα είμαστε πιο επιθετικοί και ελπίζουμε να πάρουμε την πρόκριση μπροστά στον κόσμο μας».

– Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα έχει στη διάθεσή του για τον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης στο ΟΑΚΑ (14/8, 21:00), πέραν των τραυματιών Πέτρου Μάνταλου και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ούτε τον Κώστα Γαλανόπουλο που αποβλήθηκε στο ”Σέλτικ Παρκ”.

– Χαμογελαστός αποχώρησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης από το γήπεδο της Σέλτικ, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια δήλωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης