Στην κρισιμότητα που έχει για την ΑΕΚ το παιχνίδι με την Μπενφίκα στάθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων, που θα διεξαχθεί την Τρίτη (22.00) στο ΟΑΚΑ, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» τόνισε ότι η ομάδα του αν θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη θα πρέπει να πάρει τη νίκη απέναντι στους Λουζιτανούς, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως οι παίκτες του έμαθαν από το αποτέλεσμα  κόντρα στον Άγιαξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:
Για το αν το ματς με την Μπενφίκα είναι σημαντικό για το ευρωπαϊκό μέλλον της ΑΕΚ: «Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι πρέπει να κερδίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο, ξέρουμε τι δυναμική έχουν οι ομάδες αυτές. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση σε όλο το ματς με την Μπενφίκα. Σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες δεν συγχωρούν λάθη. Πρέπει να είμαστε καλοί αμυντικά και να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις. Η ήττα από τον Άγιαξ ήταν ένα μάθημα για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε μέσα στο ματς. Νομίζω ότι πήραμε το μάθημά μας και περιμένω μια καλύτερη αντίδραση από εμάς στο αυριανό ματς».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ: «Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε όλους τους τομείς. Δεν μπορείς να πάρεις αποτελέσματα αλλιώς από τέτοιες ομάδες. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, να τρέξουμε πολύ, να πιέσουμε και να κρατήσουμε τη συγκέντρωση σε όλα τα 90 λεπτά. Είναι ομάδες που σε τιμωρούν, όπως είδαμε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Παίζουμε στο σπίτι ματς, στην έδρα μας, πρέπει να μπούμε δυνατά και να είμαστε καλοί τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό παιχνίδι».
Για το ποια είναι η δύναμη της Μπενφίκα: «Έχει αρκετό ταλέντο, μια ομάδα που έχει πολύ καλά και γρήγορα άκρα. Είναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αλλά είναι και μια ομάδα που έχει και κάποιους παίκτες που δεν έχουν την εμπειρία σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είναι ομάδα που προσπαθεί να επιστρέψει σε πολύ υψηλό επίπεδο».
Για το αν θα κάνει αλλαγές στο κέντρο της άμυνας: «Θα αποφασίσω ποιοι είναι οι καλύτεροι για το παιχνίδι και θα δούμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πάντα επιλέγεις τους παίκτες που είναι πιο έτοιμοι. Έχω τέσσερις καλούς κεντρικούς αμυντικούς που μπορώ να τους χρησιμοποιήσω και σε άλλες θέσεις».

Για το αν βλέπει τις δύο ομάδες να προχωρούν στην Ευρώπη: «Είναι πολύ σημαντικό το αυριανό ματς. Η Μπενφίκα έχει μεγαλύτερη πίεση από εμάς. Έχουμε κάνει κάτι πολύ μεγάλο παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Το αυριανό ματς θα δείξει αρκετά πράγματα και για τις δύο ομάδες. Ανάμεσα στις υπόλοιπες τρεις ομάδες, τα αποτελέσματα που θα έχουμε μεταξύ μας θα είναι πολύ σημαντικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης