Ουζουνίδης: «Δεν είναι μόνο η διάταξη»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 17:19
Ουζουνίδης: «Δεν είναι μόνο η διάταξη»
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στην κάμερα της Nova και αναφέρθηκε στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι η διάταξη βοήθησε την Ένωση ωστόσο τόνισε ότι δεν ήταν αυτός ο μόνος λόγος για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουζουνίδης:

Για το εντυπωσιακό διπλό επί του ΠΑΣ: «Ήταν σημαντικό το αποτέλεσμα στα Γιάννενα κυρίως για να ανακτήσουν τα παιδιά και την ψυχολογία».

Για τη χρήση του 3-5-2: «Όλες οι διατάξεις είναι καλές, όλες έχουν τα συν και τα πλην. Εμείς πρέπει να δούμε σε αυτό το νέο σχηματισμό τι λάθη έχουμε κάνει. Εγώ έκρινα ότι πρέπει να παίξουμε έτσι στο ματς με τον ΠΑΣ. Έχουμε τους παίκτες και την ποιότητα για να το κάνουμε, αλλά δεν σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιούμε συνέχεια.

Με τις προσθήκες και τις αφαιρέσεις που έγιναν κοιτάζεις να αλλάξεις κάποια πράγματα και κοιτάς να προσαρμόσεις το σύστημα σε αυτούς που έχεις. Αν υπήρχε ιδανικό σύστημα όλοι θα το έπαιζαν, όλα έχουν συν και πλην. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε όταν κάνουμε κάτι να το κάνουμε καλύτερα. Σίγουρα στα Γιάννενα βγήκαν πολύ καλά πράγματα δημιουργικά, είχαμε όμως και πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε».

Για τον λόγο που δεν χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη διάταξη νωρίτερα: «Πάντα εξαρτάται από την κατάσταση τον παικτών και τον αντίπαλο. Υπήρχαν παιδιά που δεν μπορούσαν να παίξουν αυτό το σύστημα. Χρειάζεται πολλά τρεξίματα και ποιότητα. Δεν ήμασταν έτοιμοι να το παίξουμε. Πάντα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Εμείς έχουμε ποιοτικούς παίκτες και πιστεύω ότι τη μεγάλη διαφορά δεν την κάνει μόνο η διάταξη, αλλά και η αγωνιστική παρουσία των παικτών. Ουσιώδες είναι ότι όλοι όσοι αγωνίστηκαν στα Γιάννενα μπήκαν με καλή ψυχολογία και έβγαλαν ένα καλό πρόσωπο.

Θεωρώ ότι και στο πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος η ΑΕΚ ήταν από τις καλύτερες ομάδες. Δεν είναι λοιπόν μόνο η διάταξη. Είχαμε αρκετά προβλήματα και προστέθηκε και το ψυχολογικό, αυτό είναι σημαντικό. Αν είναι καλά οι παίκτες ψυχολογικά με την ποιότητα που έχουν δεν προβληματίζομαι. Σας θυμίζω ότι κι εσείς (σ.σ. δημοσιογράφοι) λέγατε ότι η ΑΕΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Το θέμα λοιπόν είναι πως θα εκτελέσουν οι ποδοσφαιριστές αυτά που τους ζητάς».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 17:21