Tην πρώτη της νίκη με τον Γκας Πογιέτ στον πάγκο της πέτυχε την Κυριακή η ΑΕΚ μολονότι πραγματοποίησε κακή εμφάνιση.

Η Ένωση επιβλήθηκε με 2-1 σκορ του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, για την 11η αγωνιστική της Super League και «αναρριχήθηκε» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, την ώρα που οι γηπεδούχοι παραμένουν στον «πυθμένα» του πίνακα με μόλις 4 πόντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν «αέρα» δύο τερμάτων με τα γκολ των Γιόχανσον (18′) και Μπουονανότε (61′ πεν.) με το συγκρότημα του Ελευθερόπουλου να μειώνει απλά στο 68′ με τον Μάρτινς.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Ένωση μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς, πίεσε για να πετύχει γκολ και δικαιώθηκε στο 18′, όταν σε σέντρα του Μπαρμπόσα από δεξιά, ο Γιόχανσον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε στο 23′, όμως στο σουτ του Μπαϊκαρά, ο Μπαρόχα βρέθηκε σε ετοιμότητα. Ίδιοι οι πρωταγωνιστές και στη φάση του 30′, όταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Φερνάντεθ και στην επαναφορά ο επιθετικός του Πανθρακικού έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά αυτές τις δύο φάσεις, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, αν και στο τελευταίο τέταρτο του α’ ημιχρόνου έπεσε αισθητά ο ρυθμός της. Στη συνέχεια κάποια κενά που εμφάνισε στην άμυνα δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι και στο 61′ ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Μάνταλος ανατράπηκε από τον Πασχαλάκη, ο Δελφάκης υπέδειξε το πέναλτι και ο Μπουονανότε το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-2.

Όμως δεν κράτησε για πολύ το σκορ ασφαλείας… Στο 68′ και μετά από κόντρες, ο Μάρτινς σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Άρθο και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό έδωσε ώθηση στον Πανθρακικό, που άρχισε να πιέζει ψηλά και η ΑΕΚ οπισθοχώρησε.

Τα λεπτά κύλησαν, οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Το 1-2 παρέμεινε και ο ουραγός Πανθρακικός συνέχισε για 11η αγωνιστική να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει πάρει ακόμη τη χαρά της νίκης.

Κίτρινες:
Χασομέρης, Πασχαλάκης, Νικόλτσης – Μπαρμπόσα, Μπουονανότε

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (35′ Μπουγαϊδης), Παπαχρήστος, Μεχία, Λαδάκης (63′ Νικόλτσης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Φερνάντεθ (46′ Μάρτινς), Χασομέρης.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ):
Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (74′ Κορδέρο), Μπαρμπόσα (74′ Λαμπρόπουλος), Μπουονανότε, Αραβίδης (86′ Τζιμπούρ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης