Τους εκπροσώπους του Τύπου υποδέχθηκαν σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ στις εγκαταστάσεις των Σπάτων, τρεις ημέρες πριν από τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στον Βόλο. Τέσσερις «κιτρινόμαυροι» τέθηκαν στη διάθεση των ΜΜΕ και αναφέρθηκαν στη νέα μεγάλη πρόκληση που παρουσιάζεται για τον «Δικέφαλο» κατά τη σημερινή Media Day.

Το «βάπτισμα του πυρός» θα πάρει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ο Πατίτο Ροντρίγκες. Όχι όμως και γενικότερα, αφού στο παρελθόν έχει παίξει σε αρκετούς (3 ή 4, όπως έλεγε χαρακτηριστικά)! Ο Αργεντινός θέλει τη νίκη και για δώρο γενεθλίων, καθώς αύριο κλείνει τα 27, και σε δηλώσεις του στη σημερινή Media Day της ΑΕΚ επεσήμανε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, όπως όλοι οι συμπαίκτες μου, που βρισκόμαστε στον τελικό. Δεν ανησυχούμε, αλλά βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση και ελπίζουμε ότι θα πάμε καλά. Αναμφίβολα σε τέτοια παιχνίδια είναι απαραίτητη η καρδιά και η εξυπνάδα».

Δύο χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα για τον Αντρέ Σιμόες, ισάριθμοι τελικοί κυπέλλου. Ασφαλώς στόχος είναι το «δύο στα δύο», αφού τέτοια ματς «… δεν παίζονται, κερδίζονται!», όπως είπε χαρακτηριστικά κατά τη σημερινή Media Day της ΑΕΚ.

Οι δηλώσεις του Σιμόες:

«Είναι λογικό να υπάρχει άγχος, αλλά τους τελικούς τους κερδίζεις, δεν τους παίζεις απλά. Είμαι χαρούμενος που θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Ελπίζω να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας με την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου. Νομίζω ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, όταν η κάθε ομάδα παίζει στην έδρα της είναι δυνατή και εμείς και ο ΠΑΟΚ. Τώρα θα παίξουμε σε ένα ουδέτερο γήπεδο. Αυτό που κάνουμε στη διάρκεια της εβδομάδας είναι να δουλέψουμε και να επικεντρωθούμε στο τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Είναι σίγουρο ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Μην ξεχνάμε ότι και οι δύο ομάδες θα βάλουν τα δυνατά τους για να κερδίσουν το παιχνίδι. Από τη στιγμή που ήρθα, στόχος μου ήταν να κατακτήσω τίτλους με την ΑΕΚ. Ήδη έχω κατακτήσει έναν και όχι μόνο εγώ, αλλά ούτε μόνο οι 11 που θα παίξουμε, αλλά όλοι μας και ο κόσμος και η διοίκηση θα είμαστε μια γροθιά για να σηκώσουμε ακόμη ένα Κύπελλο με την ΑΕΚ»

Ένας εκ των αρχηγών της ΑΕΚ που σήκωσαν το κύπελλο πέρυσι στο ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής Media Day εν όψει του τελικού με τον ΠΑΟΚ:

«Είναι πολύ σημαντική στιγμή πρώτα απ’ όλα για το κλαμπ και μετά για εμάς. Είναι μεγάλο κατόρθωμα να πάμε δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό και να το κατακτήσουμε. Θεωρώ όμως ότι δεν πρέπει να σταθούμε εκεί. Πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο ότι το θέλουμε πάρα πολύ. Να μπούμε πάρα πολύ δυνατά για να καταλάβει ο αντίπαλος ότι το θέλουμε περισσότερο για να το πάρουμε. Είναι ένας τελικός. Είναι ένα παιχνίδι και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Θεωρώ ότι ο βαθμός συγκέντρωσης που θα έχουμε θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Εμείς έχουμε δείξει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι είμαστε πάρα πολύ δυνατοί. Έτσι συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι θα πάμε και το Σάββατο. Είναι ένας στόχος που τέθηκε από την αρχή στην ομάδα μας. Εξάλλου, το έχουμε πει ότι είναι κάτι που η ΑΕΚ πρέπει να κατακτά κάθε χρόνο. Έτσι και φέτος φτάσαμε στον τελικό και πάμε να το πάρουμε».

Ο Γιάννης Ανέστης καλείται να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ για δεύτερο συνεχόμενο τελικό κυπέλλου. Ο πανύψηλος γκολκίπερ κατά τη διάρκεια της σημερινής Media Day στα Σπάτα δήλωσε:

«Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι. Έχουμε προετοιμαστεί, έχουμε άλλες δύο ημέρες μπροστά μας. Για να κερδίσουμε το ματς πρέπει να μπούμε δυνατά και να διατηρήσουμε στην κατοχή μας το Κύπελλο. Τα έχουμε καταφέρει και την προηγούμενη χρονιά. Θα πάμε χωρίς άγχος. Το άγχος το έχει ο ΠΑΟΚ, γιατί έχει καιρό να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο. Όπως είπα, εμείς θα πρέπει να μπούμε δυνατά και να πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως και στα προηγούμενα ματς, να μπούμε συγκεντρωμένοι, δυνατά και να παίξουμε όπως ξέρουμε. Και πιστεύω ότι θα νικήσουμε. Προσωπικά, θα μπω από την αρχή του παιχνιδιού για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, όπως έκανα και με τον Ολυμπιακό, και πιστεύω στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης