Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έβαλε «φωτιά» στη μάχη για την δεύτερη θέση της Super League που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης περιόδου. Στο ντέρμπι «δικεφάλων» για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ η Ένωση προηγήθηκε στο 42’ με τον Τσιγκρίνσκι, ενώ στο 81’ ο Λιβάγια με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Ένωση, με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς κυριάρχησε και στα δυο ημίχρονα κερδίζοντας τον αποδυναμωμένο και κορεσμένο αντίπαλο της, που απογοήτευσε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη τους γηπεδούχους στο 7′ με τον Κρίστισιτς που με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο ίδιο λεπτό ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να απειλήσει την εστία της Ένωσης αλλά το γκολ του Σφιντέρσκι ακυρώθηκε σωστά και έγκαιρα σαν επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της επίθεσης. Η ΑΕΚ ήταν πιο επιθετική στο πρώτο μισό του ημιχρόνου και με γρήγορο παιχνίδι από τα πλάγια προσπάθησε να αξιοποιήσει τα αργοπορημένα αντανακλαστικά των μεσοαμυντικών του ΠΑΟΚ.

Στο 30′ η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου τον ΠΑΟΚ, όταν από πάσα του Λιβάγια, ο Μάνταλος προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Πασχαλάκη αλλά ο τελευταίος αντέδρασε σωτήρια. Για ένα δεκάλεπτο από την διακοπή για το cooling break η ΑΕΚ πιέζει τον ΠΑΟΚ και προσπαθούσε για το γκολ αλλά η κυριαρχία της δεν είχε αποτέλεσμα. Στο 40′ η ΑΕΚ «ακούμπησε» το γκολ με φάουλ του Λιβάγια έξω από την περιοχή. Η μπάλα βρήκε το πόδι του Εσίτι, άλλαξε ελαφρά πορεία αλλά ο Πασχαλάκης έσωσε με απόκρουση σε κόρνερ.

Όμως στο 42΄η Ένωση πήρε προβάδισμα με κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι, μετά από κόρνερ του Λιβάγια βάζοντας βάσεις για σημαντικό αποτέλεσμα και αποκαθιστώντας την δικαιοσύνη στον αγωνιστικό χώρο, όπου ως την λήξη του ημιχρόνου η φιλοξενούμενη ομάδα είχε 8 τελικές έναντι μιας μόνο του ΠΑΟΚ και 7-0 κόρνερ για την αθηναϊκή ομάδα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με περισσότερες αξιώσεις και δυο αλλαγές. Ο Μπίσεσβαρ που πήρε θέση στον αγώνα, στο 52΄ έκανε ωραίο σουτ που έφυγε άουτ και ήταν αυτή μια επίθεση μετά από πολύ χρόνο για τους Θεσσαλονικείς. Ευκαιρία καλή έχασε και η ΑΕΚ στο 55′ όταν ο Ολιβέιρα δεν βρήκε στόχο από καλή πλάγια θέση. Καλό σουτ και στο 61′ για τον Μπίσεσβαρ έφυγε άουτ.

Στο 73′ η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ με τον Λόπες, αλλά ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν ακάλυπτος και το γκολ ακυρώθηκε σωστά σαν οφσάιντ. Στο 80΄ με την βοήθεια VAR καταλογίστηκε πέναλτι σε κράτημα του Μιχαηλίδη στον Βέρντε και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Λιβάγια η ΑΕΚ σφράγισε τη νίκη με το δεύτερό της γκολ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις και πλησίασε σε ένα γκολ με τον Λάμπρου στο 89′ αλλά το σουτ του επιθετικού του ΠΑΟΚ εξουδετέρωσε στην γραμμή της εστίας ο Λόπες.  

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-2 (PAOK TV)

Γκολ: 42′ Τσιγκρίνσκι, 81′ πεν. Λιβάγια

Κίτρινες κάρτες: Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα – Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (46′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46′ Μπίσεσβαρ), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Τζόλης (56′ Μιχαηλίδης), Σφιντέρσκι (56′ Άκπομ), Στοχ (74′ Λάμπρου).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος (82′ Σιμάνσκι), Αλμπάνης (62′ Βέρντε), Λιβάγια (82′ Οικονόμου), Ολιβέιρα (87′ Αραούχο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης