Άλσος… εάλω! Η κόντρα ανάμεσα στον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος και την ΑΕΚ για το άλσος στον χώρο όπου κατασκευάζεται το νέο γήπεδο της «Ένωσης» συνεχίζεται. Η Δικέφαλος 1924 ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ κατήγγειλαν νέες παράνομες και αυθαίρετες εργασίες από τη διοικητική αρχή της πόλης, επισημαίνοντας πως ο δήμος καταργεί τη λωρίδα που εφάπτεται του γηπέδου, ενώ στον περιφραγμένο παράνομο χώρο, όπου βρίσκονται τα απορριμματοφόρα, «τρέχει» εργασίες, καθώς προσπαθεί να ανοίξει δίοδο από την άλλη πλευρά! Εκτός των άλλων οι ενέργειες του δήμου κλείνουν τη ζώνη 10 μέτρων της δασοπροστασίας, που ορίζει ο νόμος. 
Η δημαρχιακή αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά προτίμησαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση αυτή σε μία ανούσια και ανιστόρητη βεντέταΗ προβληματική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής ως προς το project «Αγια-Σοφιά» εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς. Η συμπεριφορά αυτή από προβληματική εξελίχθηκε σε διάφορες φάσεις και κατέληξε σε εχθρική. Τώρα προσλαμβάνει και διαστάσεις παρανομίας. Υπάρχει μία ιστορική ομάδα, υπάρχει μία παράδοση, αλλά πάνω απ’ όλα υπάρχει ένας κόσμος. Κόσμος λαϊκός, της προσφυγιάς, ο οποίος διεκδικεί δικαίως ένα μέλλον για όλα όσα συμβολίζουν το παρελθόν και το παρόν του. Η δημαρχιακή αρχή και ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος προσωπικά προτίμησαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση αυτή σε μία ανούσια και ανιστόρητη βεντέτα. Πίσω από τις συμπεριφορές κρύβονται πολιτικά-τοπικά μικροσυμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες των τοπικών αιρετών στελεχών. Έλεος πια!
Σε αυτήν την περίπτωση κάποιος πρέπει να αποκαταστήσει την πολιτική και κοινωνική τάξη. Η Δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει καταλυτικά. Οι έκνομες ενέργειες πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα. Οι μικροπολιτικές συμπεριφορές οφείλουν να λήξουν πάραυτα. Ο κόσμος της ΑΕΚ, οι πολίτες της Φιλαδέλφειας το απαιτούν. Όλα είναι ξεκάθαρα. Απέχουμε μόλις ένα βήμα από το να χαρακτηριστούν οι ενέργειες της δημοτικής αρχής ως «συμπεριφορά τοπικής μαφίας». Αρκετά.

Η ΑΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 29 Μαΐου καταγγέλλει τις παραβάσεις και καλεί τους αρμόδιους φορείς να βάλουν τέλος στις παρανομίες και στις αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Δικέφαλος 1924 ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ζητούν την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα, διότι ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος προβαίνει σε νέες παράνομες και αυθαίρετες εργασίες μέσα στο Άλσος ανοίγοντας νέα πρόσβαση για τα απορριμματοφόρα, ενώ ετοιμάζεται να κόψει και δένδρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ έπρεπε εδώ και καιρό να έχει κλείσει την αυθαίρετη -βάσει νόμου και της απόφασης του ΣτΕ- εγκατάσταση των οχημάτων καθαριότητας, προχωράει σε νέες εργασίες!

Κύριε Εισαγγελέα, σας ζητάμε να παρέμβετε αμέσως για να διαπιστώσετε και να σταματήσετε τη νέα παρανομία!

Τι κάνουν, άραγε, οι αρμόδιοι φορείς;
Γιατί δεν κινείται η αστυνομία;
Γιατί δεν παρεμβαίνει η Πολεοδομία;
Γιατί δεν επιλαμβάνεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση;
Γιατί δεν ασχολείται η Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων;
Κύριε Εισαγγελέα, σας παρακαλούμε να σταματήσετε το έγκλημα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήθεν προστάτης του περιβάλλοντος, Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, και οι Υπηρεσίες του καταστρέφουν και άλλο κομμάτι του Άλσους με τα σκουπίδια! Κάποια στιγμή η βεβαιωμένη με πιστοποίηση των κρατικών φορέων παρανομία θα πρέπει να σταματήσει!

Κύριε Εισαγγελέα, δώστε ένα τέλος!

Στόχος της ΑΕΚ είναι να κατεδαφιστούν τα παράνομα κτίσματα και τα σκουπίδια να απομακρυνθούν από τον χώρο που σε λίγους μήνες θα κοσμήσει η «Αγια-Σοφιά». Μάλιστα, σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η ΑΕΚ είχε καλέσει την Ελληνική Αστυνομία να οδηγήσει τους υπευθύνους στο αυτόφωρο, κάτι που αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη! Περιπολικά κατέφθασαν στο παράνομο και κατεδαφιστέο γκαράζ που βρίσκεται μέσα στο Άλσος Φιλαδέλφειας και η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. Μάλιστα, στο τμήμα βρίσκεται πολύς κόσμος από τον δήμο καθώς και ο Άρης Βασιλόπουλος.

Δείτε την αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ και της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» προς τον Γενικό Επιθεωρητή της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών και Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων για την κατεδάφιση των κτισμάτων που βρίσκονται εντός του άλσους, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μάλιστα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απαντητική της επιστολή τονίζει ότι: «… ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος που φέρεται ως ιδιοκτήτης στη σχετική έκθεση αυτοψίας, πρέπει να συμμορφωθεί με την υπ.αρ. 4480/2015 απόφαση του Ε’ τμήματος του ΣτΕ, με την οποία η υπ. αριθμ 6395/1415/95 έκθεση αυτοψίας κατέστη αμετάκλητη».

Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης