Το Ιράν έγινε η πρώτη ομάδα της Ασίας που εξασφαλίζει την πρόκριση από τη ζώνη των προκριματικών στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που θα διεξαχθούν τον επόμενο Νοέμβρη και Δεκέμβρη στο Κατάρ, καθώς επικράτησε του Ιράκ με 1-0, κατακτώντας το «εισιτήριο».

Η ομάδα του Ντράγκαν Σκότσιτς βρήκε το γκολ που έψαχνε από τον Μεχντί Ταρεμί στο 48ο λεπτό σκορπίζοντας ενθουσιασμό στο «Azadi Stadium», που είχε στην εξέδρα του για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ταρεμί δεν είχε κληθεί στους προκριματικούς αγώνες του Νοεμβρίου μετά από διαμάχη με τον Σκότσιτς, ωστόσο με την επιστροφή του στην Εθνική του Ιράν έκανε τη… διαφορά, οδηγώντας την αραβική ομάδα στην πρωτιά του 1ου ομίλου και στην τρίτη σερί πρόκριση σε τελικά Μουντιάλ.

Την ίδια ώρα η Ν. Κορέα έκανε ακόμη ένα βήμα για την πρόκρισή της στα τελικά, καθώς νίκησε με 1-0 τον Λίβανο εκτός έδρας, χάρις σε ένα γκολ του Χο Γκε-Σουνγκ, φτάνοντας τους 17 βαθμούς σε 7 αγώνες στον 1ο όμιλο.

Αν τα Η.Α.Ε. δεν καταφέρουν να νικήσουν τη Συρία το βράδυ της Πέμπτης (27/01) η Ν. Κορέα θα εξασφαλίσει αντίστοιχα μία θέση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης