Τις δυνάμεις της με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία πρόκειται να ενώσει η ΑΕΚ με στόχο την προστασία των αετών που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ένωσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι γνωρίζουμε τί σημαίνει παγκοσμίως για τον κάθε φίλαθλο το έμβλημα της αγαπημένης του ομάδας. Για την ΑΕΚ, ο Δικέφαλος Αετός είναι εμπνευσμένος από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, μεταφέροντας παντού ανά τον κόσμο την ιστορία και τις καταβολές του Συλλόγου μας, την περηφάνια των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τις χαμένες πατρίδες, την προσφυγιά.

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει δραματική μείωση του αριθμού των Αετών, με κυριότερους λόγους, τη λαθροθηρία, την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, τον τραυματισμό και τη θανάτωση από ηλεκτροφόρα σύρματα, την εξάπλωση της ανθρώπινης παρουσίας, αλλά και τη μείωση της τροφής.

Η ΑΕΚ αναλαμβάνει δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με στόχο την προστασία των απειλούμενων Αετών της Ελλάδας, όπως είναι ο Χρυσαετός (Aquila chrysaetos) και ο Σπιζαετός (Aquila fasciatus).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 12:00 σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ορνιθολογικής (Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Ίλιον) θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της συγκεκριμένης κοινής δράσης για το 2014, αλλά και οι τρόποι προστασίας και παρακολούθησης των Αετών σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Αποκτά τον δικό της αετό η ΑΕΚ;

Στα πρότυπα των Μπενφίκα και Λάτσιο, οι οποίες έχουν τον δικό τους αετό στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας σκέφτεται να βαδίσει και η ΑΕΚ, καθώς αυτή η σκέψη υπάρχει στο μυαλό των ιθυνόντων της «Ένωσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης