Νεντελτσεάρου: «Μισώ κάθε μορφή ρατσισμού»!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 16:44
Νεντελτσεάρου: «Μισώ κάθε μορφή ρατσισμού»!

Με μία φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, στην οποία δείχνει κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό (από δράση της Super League σε ματς της ΑΕΚ), απάντησε ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου για την απόφασή του να μην γονατίσει, στο πλαίσιο του κινήματος «Black Lives Matter», πριν από την έναρξη του φιλικού Αγγλία-Ρουμανία στο Μίντλεσμπρο.

Στην τοποθέτησή του ο Ρουμάνος άσος της ΑΕΚ υποστηρίζει:

«Δεδομένου ότι η άρνησή μου να γονατίσω προκάλεσε αρνητικά σχόλια που με προσβάλλουν ως άνθρωπο, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ρατσιστής και μισώ κάθε μορφή ρατσισμού και διάκρισης. Εκτός από αυτό, που το αναγνωρίζουν όλοι όσοι με ξέρουν ως άτομο αλλά και ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή, δεν αισθάνομαι ότι έπρεπε να το κάνω από απλή υποχρέωση.

Η στάση ζωής που έχω υπαγορεύει ότι τέτοιου είδους μηνύματα εναντίον του ρατσισμού θα έπρεπε να εκπέμπονται πολύ πιο καθαρά και θα έπρεπε να αφορούν όλες τις εκφάνσεις ρατσισμού που βιώνουμε καθημερινά. Από τη δική μου οπτική, είναι μάλλον υποκριτικό να πιστεύουμε ότι εκπληρώσαμε το χρέος μας κατά του ρατσισμού, απλώς υπακούοντας σε εντολή να γονατίσουμε».

«Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για σένα, Νέντε» απάντησε σε σχόλιο ο ΠΑΕ ΑΕΚ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 17:08