Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου των πλέι οφ της Football League και εξασφάλισε την άνοδό της στη Super League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 59’ ο Δημήτρης Ανάκογλου.

Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους. Από την άλλη, ο Ηρακλής επέλεξε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και δημιούργησε κινδύνους με τους Πασά (5′), Μπαρτολίνι (6′) και Τσιλιανίδη (20′), ωστόσο ο τερματοφύλακας Βούρας αποσόβησε τους κινδύνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε πολύ, όμως η ΑΕΚ σκόραρε με ένα μακρινό σουτ από τον Ανάκογλου. Ο μέσος της Ένωσης στο 59’ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Χούαντερσον και έγραψε την ιστορία του αγώνα.

Ο Ηρακλής άγγιξε την ισοφάριση στο 68′, όταν ο Λουκίνας δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ και έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

AEK (Tραϊανός Δέλλας): Βούρας, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (61’ Ντακόλ), Μπαρμπόσα (79’ Ζόριτς), Αραβίδης (86′ Κορδέρο).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος):
Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (84′ Αγγελούδης), Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης (67’ Τσιλιγκίρης), Κυριακίδης (67’ Ρομάνο), Λουκίνας, Πασάς.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

ΑΕΚ – Ηρακλής 1-0 (59′ Ανάκογλου)
Λάρισα – Παναχαϊκή 1-0 (38′ Πίντο)
Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Σμύρνης 0-1 (45’+1′ Ανγκούλο)

Βαθμολογία

1. ΑΕΚ 25
2. Ηρακλής 19
3. Απόλλων Σμύρνης 10
4. Λάρισα 9
5. Ολυμπιακός Βόλου 4
6. Παναχαϊκή 3

Η επόμενη (7η) αγωνιστική (31/5)

Ηρακλής – Ολυμπιακός Βόλου
Απόλλων Σμύρνης – Λάρισα
Παναχαϊκή – ΑΕΚ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης