Τα 96α γενέθλιά της γιορτάζει η ΑΕΚ, καθώς σαν σήμερα το 1924 Έλληνες Κωνσταντινουπολίτες ίδρυσαν τον σύλλογο που μετέπειτα θα πρωταγωνιστούσε στο αθλητικό στερέωμα της χώρας.

Από τους πρώτους που ευχήθηκαν χρόνια πολλά ήταν ο προπονητής της Ένωσης, Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος σε ανάρτηση του στο instagram έγραψε: «Αναμένοντας σύντομα την επιστροφή στο γήπεδο, εύχομαι χρόνια πολλά στην ΑΕΚ, ένα σπουδαίο σύλλογο του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μήνυμά της για τον εορτασμό των 96ων γενεθλίων της, η ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

Εν μέσω της πολύ δύσκολης και πρωτοφανούς κατάστασης για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, η ομάδα μας συμπληρώνει σήμερα 96 χρόνια από την ημέρα, κατά την οποία μία παρέα επιφανών Κωνσταντινουπολιτών και προσφύγων αποφάσισαν για πρώτη φορά να ξαναθυμηθούν και να μιλήσουν για την ιστορία τους!

Να τιμήσουν την ένδοξη καταγωγή τους και να ιδρύσουν την ομάδα, μέσω της οποίας θα διατηρούσαν για πάντα ζωντανές τις μνήμες των αλησμόνητων πατρίδων, της Πόλης, της Μικράς Ασίας, του Πόντου και του μεγάλου ξεριζωμού από τις πατρογονικές τους εστίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφάσισαν να ιδρύσουν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, που θα αποτελούσε διαχρονικά το σύμβολο της υπερηφάνειας μέσω των αγωνιστικών της θριάμβων, αλλά και της συνέχισης μίας πλούσιας και γνήσιας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς δια μέσω των αιώνων.

Η ΑΕΚ αντιπροσωπεύει πολλά. Έγινε κομμάτι του εαυτού μας! Αποτέλεσε τον γνήσιο εκφραστή της προσφυγιάς, της αξιοπρέπειας, της ξεχωριστής και διαφορετικής αθλητικής κουλτούρας, των υψηλών ιδανικών. Και είναι λογικό να μας λείπει πολύ στην τωρινή συγκυρία!

Πάνω απ’ όλα, όμως, αντιπροσωπεύει τον αγώνα για την επιβίωση, τη νίκη και τη δικαίωση μέσα από τα δύσκολα, αφού γεννήθηκε όσο έκαιγαν ακόμα οι φλόγες της καταστροφής.

Αυτά τα δύσκολα, που σήμερα βιώνουμε, θα τα ξεπεράσουμε για μία ακόμα φορά όλοι μαζί, έχοντας μπροστά μας τον μεγάλο στόχο. Έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ημέρα της επιστροφής στην ιστορική μας έδρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που ξεκίνησε να γράφεται η πιο όμορφη ιστορία, που έμελλε να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα!

Η επιστροφή στο σπίτι μας θα αποτελέσει την μοναδική έκφραση σεβασμού και τιμής στη μνήμη των προγόνων μας για τη μεγάλη Ιδέα που μας κληροδότησαν! Και που έχουμε το ιστορικό χρέος να υπηρετούμε και να τιμάμε καθημερινά!».

Μάλιστα η ΠΑΕ ΑΕΚ δημιούργησε ένα εξαιρετικό βίντεο για τα 96α γενέθλια του συλλόγου, αναφέροντας γι’ αυτό: 96 χρόνια, αμέτρητες στιγμές. Όμορφες, χαρούμενες, άσχημες, πικρές… Όλες, όμως, έντονες.

Όσο το πάθος που γεννά αυτή η ομάδα. Τίποτα δεν ήταν εύκολο και τίποτα ποτέ δεν της χαρίστηκε. Αλλά πάντα έβρισκε και βρίσκει τον δρόμο μέσα από τις δυσκολίες να γίνεται πιο δυνατή. Αυτή τη διαδρομή προσπαθήσαμε να καταγράψουμε σε ένα βίντεο κάποιων δευτερολέπτων. Απολαύστε, λοιπόν, καρέ-καρέ την πιο όμορφη ιστορία…
 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης