Τρία κειμήλια με ανεκτίμητη αξία δώρισε ο Λύσανδρος Γεωργαμλής στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ. Ο διεθνής μπακ που αγαπήθηκε από τον κόσμο της Ένωσης τη δεκαετία του 1980 δεν δεν θα μπορούσε να λείψει από τους δωρητές του το οποίο θα λειτουργεί στην OPAP ARENA.

Έτσι, ο νυν δημοτικός σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας χάρισε τα παπούτσια που φορούσε στον πρώτο τελικό κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ το 1983, όταν η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ. Επίσης, δώρισε μια φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και μία της εθνικής Ελπίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Ο Λύσανδρος Γεωργαμλής πρόσφερε στη συλλογή του Μουσείου κάποια κειμήλια μεγάλης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας από την καριέρα του στην ομάδα μας, η οποία άρχισε από τα εφηβικά τμήματα και διήρκεσε μέχρι το 1985. Δώρισε τα παπούτσια που φορούσε στον τελικό του Κυπέλλου του 1983, τον πρώτο τελικό που έγινε ποτέ στο ΟΑΚΑ και στον οποίον η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-0, ενώ παραχώρησε και τη φανέλα του αμυντικού της Ρεάλ Μαδρίτης Μιγκέλ Τσέντο, η οποία είχε περιέλθει στην κατοχή του μετά τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την ΑΕΚ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1985.

Σημαντική δωρεά είναι επίσης είναι και η αθλητική εμφάνιση της Εθνικής Ελπίδων από τη νίκη επί της Αγγλίας με 1-0 στο Στάδιο Καραϊσκάκη το 1982, με σκόρερ τον ίδιο! Η κιτρινόμαυρη φανέλα της φωτογραφίας είναι αυτή που φορούσε ο Λύσανδρος Γεωργαμλής στην εφηβική ομάδα της ΑΕΚ στα τέλη της δεκαετίας του ’70».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης