Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό ο Μανόλο Χιμένεθ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε ότι η ΑΕΚ ήθελε να κερδίσει το Κύπελλο, αλλά δεν μπορούσε.

Για την ένταση στο τέλος: «Δεν ήταν απέναντί μου οι ύβρεις αλλά απέναντι στην ΑΕΚ. Προτιμώ να το αφήσω στην άκρη γιατί κάποιοι αισθάνονται γενναίοι όταν τους προστατεύει η μάζα. Το σίγουρο είναι ότι μόνοι τους δεν μπορούν να το κάνουν. Το ποδόσφαιρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Εγώ θέλω να πω πως πήρε δίκαια το Κύπελλο. Εμείς μπορούμε να αναγνωρίσουμε σήμερα κάτι που αυτοί δεν μπορούν να κάνουν. Στο πρώτο μας ματς παίξαμε με παίκτη λιγότερο για περισσότερη ώρα και κερδίσαμε και στην Τούμπα ήταν 0-0 μέχρι την διακοπή. Θέλαμε να κερδίσουμε το Κύπελλο αλλά δεν μπορούσαμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κακή εικόνα των παικτών της ΑΕΚ: «Μπορώ να σας υποσχεθώ πως όταν ήμασταν στο ξενοδοχείο όλοι φώναζαν δυνατά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως οι σημαντικοί μας παίκτες δεν μπορούσαν να φτάσουν σε φυσιολογικό επίπεδο».

Για την επόμενη μέρα: «Καλύτερα να τα πείτε εσείς. Ίσως ξέρετε και περισσότερα από εμένα. Αν αναφέρεστε σε σχέση με την ΑΕΚ μπορώ να σας μιλήσω. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα γιατί το έδειξε και στα ντέρμπι. Χρειάστηκε να κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για κάθε βαθμό. Φαινόταν ότι παίζαμε απέναντι σε αντίπαλο που είχε έξτρα κίνητρο. Σήμερα είναι το 52ο ματς μας, μέχρι τον Φεβρουάριο παίζαμε ανά τρεις μέρες, είχαμε τραυματισμούς, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο που είναι πρωταθλητής. Τον δεύτερο τίτλο δεν καταφέραμε να τον πάρουμε. Πέρσι τον χάσαμε άδικα, φέτος δίκαια. Πρέπει να πάρουμε δύναμη και μακάρι του χρόνου η ΑΕΚ να βρίσκεται εδώ και να δίνει τη μάχη της για τον τίτλο. Είμαστε καλύτεροι τώρα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν ωριμάσει, μακάρι να μην χρειαστεί να περιμένει ο κόσμος τόσα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το κίνητρο των άλλων ομάδων: «Δεν μπορώ να το σχολιάσω. Το ξέρω, αλλά δεν έχω αποδείξεις».

Για τις φανέλες του ΠΑΟΚ που έγραφαν “double”: «Είναι πολύ αγωνιστικό αυτό, γι’αυτό δίνω συγχαρητήρια»

Για τους βαθμούς που πήρε η ΑΕΚ από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ: «Στο ποδόσφαιρο αυτό που ακολουθούμε είναι οι αποφάσεις του διαιτητή και των νόμων. Βλέπω ότι μπορεί να παραπονιέστε για τους βαθμούς που χάθηκαν αλλά κανείς δεν λέει για τους βαθμούς που κερδήθηκαν πέρσι με τον Παναθηναϊκό. Μπορείτε να κλαίτε λιγότερο, απολαύστε την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στην Ελλάδα γιατί τον πρώτο δεν καταφέρατε να τον κερδίσετε. Ο ΠΑΟΚ ήταν δίκαιος κυπελλούχος και εσείς πρέπει να παραδεχτείτε ότι ήταν η ΑΕΚ άξια πρωταθλήτρια».

Για το εάν η απώλεια του Κυπέλλου επηρεάζει το μέλλον του: «Αν ήταν η ΕΠΟ να παίρνει αποφάσεις όπως όλες οι ομοσπονδίες, το νορμάλ θα έπρεπε να είναι το τελευταίο ματς να είναι της πρωταθλήτριας για να φαίνεται ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Εμείς τρεις εβδομάδες τώρα το γιορτάζουμε και ο ΠΑΟΚ ήταν πιο έτοιμος.

Για το εάν η ΑΕΚ θεωρεί πως ήταν καλύτερη στο αγωνιστικό ή στις εξωαγωνιστικές αποφάσεις: «Εγώ αναφέρομαι σε όλες τις αποφάσεις. Είναι ξεκάθαροι οι κανόνες που υπάρχουν. Κερδίζει κάποιος γιατί είναι καλύτερος, γιατί βάζει περισσότερα γκολ αλλά φτάνει…»!

Για τον διαιτητή και το μέλλον : «Τον περσινό τελικό δεν τον θεωρώ δίκαιο. Μέχρι και ο επόπτης είχε ζητήσει συγνώμη. Ευτυχώς ο διαιτητής δεν επηρέασε. Έδωσε πέναλτι, έδωσε ένα σωστό φάουλ έξω από την περιοχή, απέβαλε σωστά δύο παίκτες. Δεν είχε σχέση με το περσινό. Θα πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο για να πάρουμε την απόφαση. Υπάρχει αρκετός καιρός που μιλάμε. Η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσω κι εγώ επίσης»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης