Η ΑΕΚ έχει πάντα ως στόχο τη νίκη και με αυτή τη νοοτροπία θα παραταχθεί στο κυριακάτικο (4/2) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπως τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ, μιλώντας στη NOVA. Ο τεχνικός της Ένωσης δεν δέχθηκε ότι μία ενδεχόμενη ήττα θα σημάνει απώλεια του τίτλου για την ομάδα του, αναγνώρισε όμως ότι θα κάνει πιο πολύπολοκα τα πράγματα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε επίσης στον νεοαποκτηθέντα Νίκλας Χουλτ, φανερώνοντας κάποιες επιφυλάξεις για τον βαθμό ετοιμότητάς του, ενώ αναφερόμενες στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του είπε: «Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έκανε καταπληκτική δουλειά. Κάποιες περιπτώσεις παικτών δεν προχώρησαν, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ:

Το αν προσεγγίζει διαφορετικά το προσεχές ματς από αυτό του Κυπέλλου: «Είναι ακόμη ένα ντέρμπι. Δεν ξέρουμε αν είναι καλό που αντιμετωπίζουμε τόσες φορές σε λίγο διάστημα μία ομάδα με την οποία έχουμε τόσο μεγάλη ανταγωνιστικότητα, αλλά έτσι το όρισε η τύχη. Εμείς έχουμε πάντα την ίδια νοοτροπία, θέλω να μπαίνει η ομάδα μου και να κερδίζει. Εξαρτάται από την τύχη, δεν είναι μαθηματικά, είναι ποδόσφαιρο. Οι ομάδες έχουν παίξει αρκετά παιχνίδια μεταξύ τους, γνωρίζονται, αλλά πάντα υπάρχει το περιθώριο έκπληξης. Το “κλειδί” είναι να μην κάνεις λάθη».

Το αν χάνεται το πρωτάθλημα αν χαθεί το παιχνίδι αυτό για την ΑΕΚ: «Δεν θα πρέπει να είμαστε των άκρων. Ούτε όταν κερδίζαμε σερί παιχνίδια ήμασταν για το πρωτάθλημα, ούτε αν χάσουμε θα έχει χαθεί ο τίτλος. Μία ήττα θα κάνει πιο πολύπλοκα τα πράγματα, αλλά ακολουθεί μια σειρά αγώνων που θα πρέπει να παλέψουμε. Δεν πρέπει να είμαστε στο άσπρο ή στο μαύρο, αλλά να κινούμαστε στο γκρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αν η ΑΕΚ θα παίξει κλειστά όπως στο Κύπελλο: «Ποιος μπορεί να καθορίσει αν μία ομάδα παίζει επιθετικά ή αμυντικά; Το αποτέλεσμα το καθορίζει. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη και, αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα σουτ που έκανε ο Ολυμπιακός, ήμασταν στις ίδιες προσπάθειες στην εστία».

Για την ομαδική λειτουργία της ΑΕΚ: «Δουλεύουμε καθημερινά και τα πηγαίνουμε αρκετά καλά. Λόγω διαφορετικών προβλημάτων έπρεπε να κάνουμε έξτρα προσπάθεια στη διάρκεια της σεζόν και δεν σταματήσαμε να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό είναι υποχρέωσή μας κι αυτό που θέλει ο κόσμος της ομάδας, να προσπαθούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Την απόκτηση του Χουλτ και πότε θα είναι έτοιμος: «Έχει να παίξει από το Δεκέμβριο. Δεν μπορώ να ξέρω αν με τρεις προπονήσεις θα είναι έτοιμος. Αν επικεντρωθώ σε όσα έχω δει από τον Παναθηναϊκό, είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει και αν επανέλθει σύντομα σε αυτό το επίπεδο νομίζω πως θα μας βοηθήσει. Σέβομαι όλους τους παίκτες που είναι εδώ και τη δουλειά που έχουν κάνει».

Τη χρησιμοποίηση του Μπακάκη: «Είναι πολύ μονότονο αυτό, κάθε μέρα γίνονται οι ίδιες ερωτήσεις και δίνονται οι ίδιες απαντήσεις. Έχουμε την τύχη να έχουμε έναν παίκτη σαν τον Γκάλο, που είναι πολύ καλό δεξί μπακ, έχουμε τον Μπακάκη που η καλύτερή του θέση είναι του δεξιού μπακ, αλλά έχει και τόσο μεγάλη καρδιά που μπόρεσε να καλύψει τα κενά του Τσιγκρίνσκι και του Τσόσιτς. Έχει παίξει αριστερό μπακ όταν ο Λόπες δεν ήταν διαθέσιμος. Ο Μπακάκης παίζει αριστερό στόπερ, όχι αριστερό μπακ. Δεν έχω πάει σε πανεπιστήμιο του ποδοσφαίρου, αλλά είμαι πολλά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε την τύχη να έχουμε τον Γκάλο και τον Μπακάκη στα δεξιά και τώρα τον Λόπες και τον Χουλτ στα αριστερά. Έχει φύγει ο Βινίσιους, ο μόνος παίκτης που μπορούσε να παίξει αριστερά ήταν ο Λόπες και ίσως ο Χουλτ να βοηθήσει στον αριστερό τομέα τον Λόπες και ο Λόπες να βοηθήσει τον Χουλτ να βελτιωθεί στα επιθετικά του καθήκοντα. Υποχρέωσή μου είναι να βελτιωθεί ο καθένας στον τομέα που θεωρώ πως ίσως ο καθένας είναι πιο αδύναμος».

Τις μεταγραφές της ΑΕΚ: «Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έκανε καταπληκτική δουλειά. Κάποιες περιπτώσεις παικτών δεν προχώρησαν, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης