Σε… ανάκριση από Έλληνες φιλάθλους υποβλήθηκε ο Τσίκο Ζεράλντες. Ο μέσος της ΑΕΚ απάντησε σε ερωτήσεις ποδοσφαιρόφιλων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Super League και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτησή του για την αλλαγή προπονητή στην ομάδα του.

Είναι γνωστό ότι αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος δεν… μακροημέρευσε στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πορτογάλος είπε: «Στο ποδόσφαιρο γνωρίζουμε ότι οι προπονητές μπορεί να αλλάξουν. Εγώ έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ, όχι με τον Καρντόσο.

Οπότε δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, όμως είναι ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα: κάποιες φορές τα πράγματα πηγαίνουν καλά και κάποιες όχι.

Οπότε ναι, δουλεύω σκληρά με στόχο να κάνω καλά παιχνίδια. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να παίζω όσο περισσότερο μπορώ, να πετύχω κάποια γκολ και να βοηθήσω την ΑΕΚ να εκπληρώσει τους στόχους της. Η αλλαγή του προπονητή μας επηρέασε θετικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το κλίμα έχει αλλάξει με τον Κωστένογλου»

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί μετά την έλευση του Νίκου Κωστένογλου: «Ο νέος προπονητής είχε μια καλή προσέγγιση στους παίκτες. Νιώθουμε ενωμένοι τώρα και το κλίμα έχει αλλάξει. Είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο».

Για τη φιλία του με τον Ντάνιελ Ποντένσε του Ολυμπιακού, είπε: «Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Μεγαλώσαμε μαζί στο ποδόσφαιρο, από τότε που ήμασταν επτά ετών.

Φυσικά και μιλήσαμε πριν έρθω και μου είπε ότι η Αθήνα είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να μένεις και ότι θα ήταν δίπλα μου σε ό,τι χρειαζόμουν.

Το να παίξουμε αντίπαλοι θα είναι περίεργο, γιατί όλη μας τη ζωή παίζαμε μαζί. Όμως μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι προσωπικές σχέσεις δεν υπάρχουν. Το μόνο που θέλω είναι να κερδίζει η ΑΕΚ. Μετά το παιχνίδι θα αλλάξουμε φανέλες».

Για τις διαφορές μεταξύ ελληνικού και πορτογαλικού ποδοσφαίρου, δήλωσε: «Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας είναι πιο ανταγωνιστικό, με μεγαλύτερη ένταση, όμως το ελληνικό είναι ένα πρωτάθλημα που μοιάζει, με τρεις ομάδες να το διεκδικούν και τις άλλες να μην είναι στο ίδιο επίπεδο.

Υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τους υπόλοιπους. Όμως χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς στον τρόπο παιχνιδιού».

Τέλος, για το μουστάκι του που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια, αποκάλυψε ότι το άφησε «… επειδή εκνευρίζει και τη μαμά μου, επίσης. Δεν της αρέσει!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης