Έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένει 14 ολόκληρες αγωνιστικές για να γευτεί τη χαρά της νίκης ο Απόλλων Σμύρνης το κατάφερε αυτό την Κυριακή.
Η «ελαφρά ταξιαρχία» επιβλήθηκε με 1-0 της Ξάνθης στη Ριζούπολη για την 14η αγωνιστική της Super League και πανηγύρισε το πρώτο της «τρίποντο» στο πρωτάθλημα.
Πλέον η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ είναι στο -3 από τον προτελευταίο της βαθμολογίας, Λεβαδειακό, την ώρα πο οι Ακρίτες παρέμειναν στους 19 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ που έμελλε να κρίνει την τύχη του αγώνα στο σκορ στο 59ο λεπτό, με τον Μπεντινέλι, ο οποίος έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά τον Ζίβκοβιτς.

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν αρκετά φτωχό στη Ριζούπολη. Ο Απόλλων μπήκε πιο δυνατά και είχε τις καλύτερες στιγμές, όπως αυτή στο 29ο λεπτό, όταν δυνατό σουτ του Ντεφεντερίκο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
Στον αντίποδα η Ξάνθη ήταν σε κακή ημέρα και ελάχιστες φορές μπόρεσε να πλησιάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 59ο λεπτό ευτύχησαν να δουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, μετά από πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Μπεντινέλι, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά τον Ζίβκοβιτς για το 1-0.

Στο τελευταίο 20λεπτο η Ξάνθη κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο και προσπάθησε να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης.
Εντούτοις ο Απόλλωνας οπισθοχώρησε και κάλυψε τα νώτα του, καταφέρνοντας να κρατήσει τελικά την πολύτιμη νίκη και τους ακόμη πιο πολύτιμους τρεις βαθμούς.
Κίτρινες: Λούκιτς, Τζανετόπουλος, Ελ-Χέλβε, Σικαμπάλα – Ντουρίτσκοβιτς, Μπαξεβανίδης

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Χουάντερσον, Κοντοές (40′ Κύργιας), Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Οριουέλα, Κονέ, Γκίνο (77′ Ναδάλες), Ακόστα, Ντεφεντερίκο (60′ Σικαμπάλα), Μπεντινέλι, Ελ-Χέλβε.

Ξάνθη (Ράσταβατς):
Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάτσεβιτς, Καντά, Σαρπόνγκ (76′ Καμαρά), Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο (46′ Κάστρο), Γέντρισεκ.


To γκολ του Μπεντινέλι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης