Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, στο παιχνίδι για την 3η αγωνιστική της Super League και κέρδισε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα, αφήνοντας στο μηδέν την «ελαφρά ταξιαρχία». Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν στο 41’ με τον Μπατίστ-Λεό, ενώ ο Νικολιάς στο 60’ σημείωσε το 2-0. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 79’ με τον Ελ-Χέλβε, ενώ ο ΠΑΣ αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 84’ λόγω αποβολής του Κάστρο.
Ύστερα από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο οι Ηπειρώτες άνοιξαν το σκορ στο 41΄, όταν σε αντεπίθεσή τους ο Μπατίστ-Λεό μπήκε στην περιοχή, πήρε μια κόντρα και πλάσαρε τον Χουάντερσον για το 1-0. Στο 60΄ ο σκόρερ έγινε δημιουργός, όταν με υπέροχη ενέργεια και «σκάψιμο» στον Νικολιά έδωσε την ευκαιρία στο συμπαίκτη του να προλάβει τον γκολκίπερ του Απόλλωνα και να διπλασιάσει.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 79΄, όταν ο Τριάδης έκανε την προσπάθεια και βρήκε τον Ελ-Χέλβε, ο οποίος γύρισε από το ύψος του πέναλτι και με πλασέ νίκησε τον Βελλίδη, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κάστρο με δεύτερη κίτρινη στο 84ο λεπτό, αλλά ο Απόλλωνας δεν κατόρθωσε να αποκομίσει όφελος, μένοντας χωρίς βαθμό ύστερα από τρεις αγώνες στη Λίγκα.

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (ΕΡΤ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 41′ Μπατίστ-Λεό (ΠΑΣ Γιάννινα), 60′ Νικολιάς (ΠΑΣ Γιάννινα), 79′ Ελ-Χέλβε (Απόλλων)
Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (41′ Μπατίστ-Λεό)
Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 (60′ Νικολιάς)
Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (79′ Ελ-Χέλβε)


Κίτρινες κάρτες:
Ντ’Ουρσό, Ναδάλες, Σικαμπάλα – Τσικάρσκι, Κάστρο, Νικολιάς, Βελλίδης

Κόκκινες κάρτες:
84′ Κάστρο


Απόλλωνα Σμύρνης: Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος (73′ Γκίνο), Κύργιας, Γκονζάλες (59′ Σικαμπάλα), Τριάδης, Ντ’ Ουρσό (73′ Ελ-Χέλβε), Μάντζιος, Πέδρο, Μπεντινέλι.

ΠΑΣ Γιάννινα:
Βελλίδης, Νικολιάς, Μυστακίδης (80′ Αθανασιάδης), Μιχαήλ, Λίλα, Κάστρο, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Βιντάλ (87′ Σκόνδρας), Μπατίστ-Λεό (69′ Κρίζμαν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης