Ο Απόλλωνα Σμύρνης επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο εξ αναβολής παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η δράση για τη φετινή περίοδο στη Super League. Το σκορ άνοιξε στο 31’ ο Φερνάντεθ, ενώ στο 57’ ο Ντάουντα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι όσο… αδιάφορο ήταν βαθμολογικά, τόσο καλό θέαμα παρουσίασε απ’ τις δύο ομάδες που παρά τις πολλές απουσίες τους (λόγω των κρουσμάτων Covid-19) βγήκαν στο γήπεδο για να παίξουν καλή μπάλα.

Ο Απόλλων ήταν ανώτερος στο πρώτο 45λεπτο και δημιούργησε πολλές «καθαρές» ευκαιρίες. Στο 5’ και στο 6’ ο Χουτεσιώτης έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Ντάουντα και Μπεντινέλι, ενώ στο 9’ είχε διπλό «όχι» στις ενέργειες των Μπεντινέλι και Μαρκ Φερνάντεθ.

Στο 11’ ο Μπεντινέλι ανατράπηκε από τον Κάστρο μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Βάτσιος αρχικά υπέδειξε πέναλτι, όμως μετά από υπόδειξη του VAR πήγε στο μόνιτορ για on field review και ανακάλεσε την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 14’ ο Λαγός, στο 22’ ο Ντάουντα και στο 30’ ο Χουχούμης είχαν προσπάθειες που κατέληξαν άουτ, με τον ΠΑΣ να «απαντάει» με τις ενέργειες των Πανουργιά (18’) και Παμλίδη (30’), που δεν σημάδεψαν σωστά. Στο 31ο λεπτό η υπεροχή του Απόλλωνα καρποφόρησε, όταν από γύρισμα του Ρώσση από τα αριστερά, ο Μαρκ Φερνάντεθ είχε πάρει καλή θέση μέσα στην περιοχή και με σουτ έκανε το 1-0 για την «ελαφρά ταξιαρχία».

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να βγει μπροστά μετά το γκολ του Απόλλωνα και πλησίασε στην ισοφάριση όμως στο 34’ ο Βέρχουλστ είπε «όχι» στο σουτ του Κάστρο και στο 44’ ο Γροσδάνης πλάσαρε πολύ ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Ιωαννίνων βγήκε λίγο πιο ψηλά για να πιέσει με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, όμως ο Απόλλων ήταν ξανά πολύ πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Στο 49’ ο Μαρκ Φερνάντεθ δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά για το 2-0, όμως στο 57’ οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» το ματς, όταν από εξαιρετική σέντρα του Χουχούμη από τα αριστερά, ο Ντάουντα με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο τελευταίο ημίωρο ο Απόλλων είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τους Μπεντινέλι (69’, απέκρουσε ο Αθανασίου) και Ντάουντα (77’, άουτ) και στο φινάλε πανηγύρισε τη δεύτερη εφετινή νίκη του επί του ΠΑΣ στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων».

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 0-2 (Novasports 1HD)

Γκολ: 31′ Φερνάντεθ, 57′ Ντάουντα

 

 

Κίτρινες κάρτες: Πίρσμαν – Χουχούμης, Ντομίνγκες

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (58′ Αθανασίου), Σάλιακας, Πήλιος (72′ Ελευθεριάδης), Παντελάκης, Πίρσμαν, Πανουργιάς, Κάστρο, Λώλης, Γροσδάνης (58′ Τριάδης), Κρίζμαν, Παμλίδης.

Απόλλων Σμύρνης (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς, Ρώσση (90’+1 Ρηγόπουλος), Λαγός, Φατιόν, Φερνάντεθ (72′ Βάρκας), Μπεντινέλι (86′ Κιτόκο), Χουχούμης, Ντάουντα (85′ Ιωαννίδης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης