Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης Σταμάτης Βελλής μίλησε στον NovaΣπορ FM και ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν έχει καμία συμμαχία στη Λίγκα, ενώ τόνισε πως ανέβηκε κατηγορίες με το σπαθί της. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απόφασή του να μην μπει χορηγός στη φανέλα ο ΟΠΑΠ.

Για τη συμμετοχή του Απόλλωνα στη Σούπερ Λίγκα: «Είμαστε μια νέα ομάδα και από αγωνιστική και από διοικητική άποψη και τα πράγματα είναι δύσκολα σε όλα τα επίπεδα. Αρκετοί ποδοσφαιριστές προέρχονται από την Β’ Εθνική. Η εμπειρία λείπει καταλαβαίνετε. Παρόλα αυτά προσπαθούμε για το καλύτερο που είναι η παραμονή στην κατηγορία».

Για την απόφαση για μην έχει χορηγό τον ΟΠΑΠ:
«Είναι μια προβολή που επιλέξαμε να κάνουμε. Το ποδόσφαιρο έχει ένα κακό όνομά σε πολλούς τομείς και εμείς θέλουμε να δείξουμε ότι δεν είναι έτσι. Μέσα στον… πόλεμο, υπάρχει χώρος για να προβάλουμε σε χώρο του αθλητισμού έναν πολύ σημαντικό οργανισμό. Δικαιούνται να έχουν την προβολή και οι οργανισμοί αυτοί. Νομίζω ότι ο χώρος του αθλητισμού είναι ένας χώρος που μπορεί να βοηθήσει. Εάν αποδεχόμασταν τα χρήματα της χορηγίας του ΟΠΑΠ θα μιλάγαμε για περίπου 200.000 ευρώ καθαρά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη στάση που έχει στις αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας: «Δεν έχω πολλές ελπίδες ότι αυτό θα το αναγνωρίσει η φίλαθλη γνώμη. Όταν λες κάτι συνήθως σε εντάσσουν στο άρμα του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού. Ο κόσμος δεν εξετάζει εάν είναι σωστό αυτό που υποστηρίζει αλλά αμέσως σε τοποθετεί στο ένα ή στο άλλο άρμα. Δυστυχώς έτσι είναι η Ελλάδα. Μακάρι να γίνει πιστευτή η επιλογή μας αυτή. Το θέμα είναι να πιστέψουν ότι παίρνεις μια θέση σε ένα θέμα γιατί αυτό που πιστεύεις είναι και το σωστό. Παίρνεις θέση υπέρ του Παναθηναϊκού και του ΣΚΑΪ και λένε ότι είσαι με τον Παναθηναϊκό. Παίρνεις άλλη θέση και μετά λένε ότι το αντίθετο. Εγώ πήρα μια θέση σε ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα το οποίο είναι και νομικό. Εμείς δεν έχουμε καμία συμμαχία. Παίρνουν την τοποθέτηση που πιστεύουμε ότι σωστή βάσει αυτών που πιστεύουμε. Αυτό δεν πάει να πει ότι δεν κάνεις λάθη».

Για τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί: «Έχουμε δαπανηθεί αρκετά χρήματα που είναι αποτυπωμένα και στους ισολογισμούς μας. Είναι πέντε χρόνια. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι το ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από κάτω. Η ομάδα ήταν ένα βήμα πριν το τοπικό. Ανεβήκαμε κανονικά, δεν πήραμε ΑΦΜ άλλης ομάδας. Δεν πηδήξαμε δύο κατηγορίες αν και να παρουσιάστηκαν ευκαιρίες να ακολουθήσουμε τέτοιες τακτικές. Με το σπαθί μας ανεβήκαμε. Αν μείνουμε είναι μια άλλη κατηγορία. Θα παλέψουμε σκληρά να το πετύχουμε. Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Οι ομάδες που έχουν ανέβει είναι αξιολογότατες. Είναι μια δύσκολη χρονιά και ό,τι προκύψει».

Για την απόκτηση των μετοχών του Απόλλωνα
: «Υπήρξα φανατικός οπαδός του Απόλλωνα από τη δεκαετία του 60 πήγαινα στο γήπεδο. Δεν το φαντάστηκα ποτέ ότι θα ήμουν κάποτε ιδιοκτήτης της ομάδας. Η αγάπη μου για την ομάδα είναι δεδομένη Πάνω από αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιοι θα λένε τώρα «ναι καλά…» αλλά έτσι είναι. Πρώτα ενδιαφέρεσαι για το καλό του αθλήματος και μετά για τα συμφέροντα της ομάδας σου».

Για την παρουσία ανθρώπων στην ιδιοκτησία ελληνικών ομάδων με αντίστοιχη φιλοσοφία με τη δική του, όπως ο κ. Κωστούλας στον Παναιτωλικό: «Ο κ.Κωστούλας είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Είναι μια αξιόλογη ομάδα. Έχει γίνει σοβαρό έργο σε πολλά ελληνικά σωματεία. Αθόρυβη δουλειά από ανθρώπους με μεράκι. Το θέμα όμως είναι να επιτελούν ένα ποδοσφαιρικό έργο. Χαίρεσαι να έχεις τέτοιους αντιπάλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεώρησα εκπληκτικό να μας καλούν να μας βραβεύσουν από τη νίκη Βόλου γιατί κατακτήσαμε τον τίτλο. Αν προβάλαμε αυτά θα είχαμε καταπολεμήσει και τον οπαδισμό και τα επεισόδια. Η κίνηση αυτή είναι για μπράβο για τη Νίκη Βόλου και όχι για εμάς. Προτίμησα να πάω εκεί και όχι στο παιχνίδι της ομάδα μου».

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης