Ο Άρης επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε παιχνίδι για την 10η αγωνιστική της Super League. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 5’ με τον Σάσα, ενώ στο 34’ ο Ντιγκινί σημείωσε το 2-0. Στο 41’ ο Λουίς Φερνάντεθ μείωσε για τους Αρκάδες, ενώ στο 90’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Έμαν με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη. Μόλις στο 5′ κι έπειτα από κόρνερ του Χαβιέ Ματίγια, ο Λούκας Σάσα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να σταματάει δύο φορές τον Νικολά Ντιγκινί, στο 13′ και το 26′. Η τρίτη φορά ήταν και η «φαρμακερή» για τον Γάλλο φορ. O Λίντσεϊ Ρόουζ έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και τροφοδότησε τον Ντιγκινί για το 2-0 στο 34′! Οι Αρκάδες αντέδρασαν και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-1 στο 42′ με κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αστέρας, με ορμή μετά τη μείωση του σκορ, πίεσε τους γηπεδούχους. Έχασε, μάλιστα, δύο σημαντικές ευκαιρίες, αρχικά με τον Χερόνιμο Μπαράλες κι εν συνεχεία με τον Χρήστο Τασουλή – εξαιρετική η επέμβαση του Φαμπιάν Έμαν στη δεύτερη περίπτωση.

Ωστόσο, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Αυστριακός τερματοφύλακας του Άρη έκανε λανθασμένη εκτίμηση της φάσης, έπιασε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής, με αποτέλεσμα να αποβληθεί! Ο νεαρός Απόστολος Τσιλιγγίρης πέρασε στη θέση του, σώζοντας μάλιστα την εστία του σε φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ, κρατώντας τη νίκη για τον Άρη και τα παράπονα για τους φιλοξενούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 2-1 (Novasports 1)

Γκολ: 5′ Σάσα (Άρης), 34′ Ντιγκινί (Άρης), 41′ Λ. Φερνάντεθ (Αστέρας)

Κίτρινες κάρτες: Ντιγκινί, Ιντέγε, Έμαν – Ματρικάρντι, Μπαράλες, Βαλιέντε

Κόκκινες κάρτες: 90′ Έμαν

Άρης: Έμαν, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα (71′ Μπα), Φετφατζίδης (79′ Τόνσο), Ντιγκινί (90’+2 Τσιλιγγίρης), Ιντέγε.

Αστέρα Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Ματρικάρντι (29′ Μπ. Φερνάντεθ), Τασουλής, Βαλιέντε, Μουνάφο (58′ Σίτο), Καπίγια, Μ. Φερνάντεθ (65′ Ριέρα), Λ. Φερνάντεθ, Μπαράλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης