Τη συμφωνία του Άρη με τον Γερμανό προπονητή, Μίκαελ Ένινγκ επιβεβαίωσε ο Άγγελος Χαριστέας, κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κιτρινόμαυρων» «… ήταν ο πρώτος που πήρα τηλέφωνο μετά τον Βόλο. Έχω δουλέψει μαζί του. Τον γνωρίζω αρκετό καιρό και ξέρω πώς δουλεύει. Μου αρέσει. Ήθελα πρώτα να μάθω τα παιδιά της ομάδας, αγωνιστικά και ως προσωπικότητες, ώστε να δω αν ο Μίκαελ ήταν ο κατάλληλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν το έκανα, έγινα πιο σίγουρος για τον Μίκαελ. Είχα σκοπό να μιλήσω για αυτόν στην παρουσίασή του. Δεν είναι ένα όνομα που… αστράφτει, αλλά είναι ένας προπονητής που έχει την γερμανική πειθαρχία και κουλτούρα, έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στην Μπουντεσλίγκα.

Έχει οργανώσει τις εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Έδωσε διπλώματα σε προπονητές, όπως ο Τόμας Τούχελ που είναι τώρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Έχει συνεργαστεί στην Νυερεμβέργη με τον Χέρμαν, ο οποίος είναι ο καλύτερος προπονητής στην καριέρα μου. Αποκόμισε πολύ θετικά πράγματα και ένας λόγος που εξελίχθηκε ήταν αυτός».

 Εν συνεχεία ο Χαριστέας επισήμανε για τον Γερμανό τεχνικό: «Είναι ένας προπονητής που έχει δουλέψει στο μεγαλύτερο επίπεδο, για μένα έχει όλα τα φόντα να δουλέψει στην Ελλάδα. Όταν καθίσαμε στο τραπέζι για το θέμα του προπονητή και με δεδομένο πως το ρόστερ αποτελείται ως επί το πλείστον από ξένους, θέλαμε να φέρουμε ξένο. Πρώτα λόγω επικοινωνίας. Πιστεύω στους Έλληνες προπονητές. Αλλά έχουμε πολλούς ξένους παίκτες. Έχουν μάθει με έναν διαφορετικό τρόπο. Ο Μίκαελ γνωρίζει και τέσσερις γλώσσες. Μία εξ αυτών τα ισπανικά. Ήταν και αυτός ένας λόγος που επιλέχθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τη διάρκεια του συμβολαίου του Ένινγκ, ο Χαριστέας ανέφερε πως «… έχουμε κλείσει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό. Θέλαμε να φέρουμε έναν προπονητή που τον πιστεύω και θα τον στηρίξουμε. Από τα αποτελέσματα εξαρτάται αν θα πάρει καινούργιο συμβόλαιο».

Κληθείς να μιλήσει για τη φιλοσοφία του υποστήριξε ότι «… όταν τον είχα στην Νυρεμβέργη, είδα έναν άνθρωπο με θετικό πρόσημο σε όλα τα πράγματα. Έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Μάριο Γκόμεζ και ο Ιλκάι Γκουντογκάν. Τους έκανε επαγγελματίες. Ο Σον Μιν-Χέουνγκ της Τότεναμ… Έχει αυτό το ταλέντο. Να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης