Μία από τις πιο εύκολες νίκες του στη φετινή σεζόν σημείωσε ο Άρης στο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, με το οποίο έπεσε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Παντελίδη συνέτριψε με 5-0 σκορ την «ελαφρά ταξιαρχία» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ξέφυγε από τις ομάδες που ερίζουν για την πέμπτη θέση, μειώνοντας μάλιστα στους τρεις βαθμούς τη διαφορά της από τον τέταρτο, Ατρόμητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο γκολ για τους κιτρινόμαυρους σημείωσε ο Ντιγκινί (8′ πεν., 63′) ενώ τα υπόλοιπα τέρματα των νικητών τα πέτυχαν οι Τόνσο (54′), Γιουνές (81′) και Φετφατζίδης (86′).

 Ο αγώνας

Πολύ νωρίς ο Άρης βρήκε διέξοδο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 7΄ ο Βαφέας τράβηξε από την φανέλα τον Βέλεθ και ο Ευβοιώτης ρέφερι καταλόγισε το πέναλτι, που στο επόμενο λεπτό μετέτρεψε σε γκολ με εύστοχο χτύπημα ο Ντιγκινί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν το 5ο γκολ του Γαλλοαλγερινού φορ στα ως τώρα 22 παιχνίδια του στο εφετινό ελληνικό πρωτάθλημα.

Λίγο αργότερα (16΄) ο Λάρσον έπεσε εύκολα σε μαρκάρισμα εντός περιοχής του Αγρόδημου και ο διαιτητής «κιτρίνισε» τον Σουηδό ποδοσφαιριστή για θέατρο στην συγκεκριμένη φάση.

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Άρη, που έχοντας κινητικότητα στη μεσαία και επιθετική γραμμή έκανε σειρά επιθέσεων, χωρίς όμως αποτέλεσμα ως το τέλος του ημιχρόνου.

Έτσι στο 18΄ σουτ του Λάρσον έφυγε άουτ, στο 24΄ σουτ του Τζανακάκη κατέληξε στην αγκαλιά του Αστρά, στο 27΄ επέμβαση του Αστρά έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Ντιγκινί και στο 44΄ ο Ντιγκινί σούταρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε ακόμα πιο επιθετικά και διαπιστώνοντας τις πολλές αδυναμίες των φιλοξενούμενων αξιοποίησε την ενέργειά του και σάρωσε την αθηναϊκή ομάδα.

Αρχικά διπλασίασε τα τέρματά του με το πρώτο γκολ του Τόνσο στο 54΄, που πλάσαρε από καλή θέση, παίρνοντας την τυφλή απόκρουση του Αγρόδημου.

Ο Άρης είχε εγκαθιδρύσει την κυριαρχία του στο γήπεδο και στο 63΄ ο Ντιγκινί σκόραρε και πάλι για το 3-0. Η φάση ξεκίνησε από τον Γκαρσία και δεξιά, μεσολάβησε σέντρα του Μαρτίνες και το πλασάρισμα του σκόρερ.

Όμως ούτε αυτό ήταν το τελευταίο γκολ των γηπεδούχων. Στο 81΄ από σέντρα του Ματίγια ο Γιουνές πέτυχε το 4-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο 87΄ το… «μαρτύριο» του Απόλλωνα συνεχίστηκε, καθώς στο σημείο αυτό ο Φετφατζίδης ήταν ο σκόρερ του πέμπτου τέρματος για να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά των δυο ομάδων, με όμορφο τελείωμα στην γωνία της εστίας του Αστρά.

Kίτρινες: Λάρσον – Βαφέας

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Ρόουζ, Βαλεριάνος, Ματίγια, Σιώπης, Γκαρσία, Λάρσον (78΄ Φετφατζίδης), Τόνσο (60΄ Μαρτίνεθ), Ντιγκινί (65΄ Γιουνές).

Απόλλων Σμύρνης (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Στάθης, Λόπεζ, Κοντοές, Κύργιας, Βαφέας, Αγρόδημος, Ντ΄ Ούρσο (75΄ Ρόσι), Ναζλίδης (59΄ Ελ Χέλβε), Ντεφρεντερίκο (64΄ Βάργκας), Γκίνο.

Το πρώτο γκολ του Άρη:

 

Το δεύτερο γκολ του Άρη:

 

Το τρίτο γκολ του Άρη:

 

Το τέταρτο γκολ του Άρη:

 

To πέμπτο γκολ του Άρη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης