Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ο Αστέρας Τρίπολης και ο Άρης, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 23η αγωνιστική της Super League.

Αυτό το αποτέλεσμα κράτησε τους Αρκάδες στο -2 από την πρώτη εξάδα – χωρίς να έχουν αγωνιστεί ΟΦΗ και Ατρόμητος – ενώ, αντίθετα, διατήρησε τους Θεσσαλονικείς του Μίχαελ Ένινγκ στη ζώνη των πλέι οφ και τους έχρισε φαβορί για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ από στατική φάση.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λίντσεϊ Ρόουζ γύρισε την μπάλα προς την εστία του Νίκου Παπαδόπουλου κι ο Φραν Βέλεθ από κοντά δεν είχε πρόβλημα να τη σπρώξει με το κεφάλι στα δίχτυα για το 0-1 στο 13′!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλοντας να «χτίσει» πάνω σ’ αυτό το γκολ, ο Άρης απείλησε με σέντρα-σουτ του Φετφατζίδη στο 19′ και βολέ του Μιχάλι Κόρχουτ στο 21′, με τους γηπεδούχους ωστόσο να ισοφαρίζουν στην πρώτη καλή στιγμή τους στο ματς.

Ο Μαρκ Φερνάντεζ έγινε αποδέκτης της προσπάθειας του Ματίας Ιγκλέσιας από τα δεξιά και με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 26′ έφερε τις δυο ομάδες στα ίσια.

Έξι λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του Αστέρα βρήκε με σουτ και πάλι δίχτυα, ωστόσο αυτή τη φορά από την εξωτερική πλευρά της εστίας του Χουλιάν Κουέστα, με τους παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία, αλλά το 1-1 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου.

Δίχως αλλαγές μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες. Ένα σουτ του Μαρκ Φερνάντεζ στο 51′ και μια κεφαλιά του Χερόνιμο Μπαράλες στο 53′ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κουέστα ενώ, στην άλλη εστία, Μπρούνο Γκάμα και Φετφατζίδης μέσα σε ένα δίλεπτο (61′, 62′) είχαν τις δικές τους – δίχως ευτυχή κατάληξη – προσπάθειες.

Στο 67′ ο Κουέστα λίγο έλειψε να κάνει… δώρο στον Μίλος Ντέλετιτς το δεύτερο προσωπικό του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Σέρβο. Πέντε λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες έχασαν νέα ευκαιρία, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου Μαρκ Φερνάντεζ κόντραρε στον Λίντσεϊ Ρόουζ και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αλέξανδρου Τσαμούρη, με την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς να μένει αήττητη για τέταρτο σερί αγώνα και αυτή του Ένινγκ με μόλις μία εκτός έδρας νίκη!

Κίτρινες: Μαρκ Φερνάντεζ, Μπαράλες, 79′ Ιγκλέσιας – Λάρσον, Γκάμα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (64′ Μπόρχα Φερνάντεζ), Ντέλετιτς, Κρέσπι (78′ Ριέρα), Μπαράλες, Μαρκ Φερνάντεζ (90’+2′ Βαλιέντε).

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (90′ Τόνσο), Φετφατζίδης, Λάρσον (90’+2′ Σόουζα), Ντιγκινί (69′ Ντουρμισάι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης