Μετά τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Βόλο ο Άρης έγινε η επόμενη ομάδα που σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το συγκρότημα του Μάντζιου μετά την επικράτησή του με 2-0 σκορ επί του Αστέρα, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16», επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ των Αρκάδων την Πέμπτη στο «Θ. Κολοκοτρώνης», κι έτσι πήρε με δύο νίκες και συνολικό σκορ 4-0 την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μάνος, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του στο 45′ ενώ στο 68′ δημιούργησε το δεύτερο, δίνοντας την τελική πάσα στον Ματέο Γκαρσία.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μονόλογος για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 6’ ναι μεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα του Νίκου Παπαδόπουλου, έπειτα από το σουτ του Φακούντο Μπεροτόγλιο, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, καθώς η μπάλα βρήκε – κι άλλαξε πορεία – στον Μάνο που ήταν εκτεθειμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 18’ ο Σαντέ Σίλβα έκανε εξαιρετική ενέργεια, βρήκε τον Μπερτόγλιο που γύρισε και σούταρε χαμηλά αλλά ο Παπαδόπουλος έδειξε καλά αντανακλαστικά, αποσοβώντας τον κίνδυνο.

Κάτι που έκανε και στο 29’, σε δυνατό σουτ του Εμάνουελ Σάκιτς, διώχνοντας σε κόρνερ ενώ σε αυτό του Λούκας Σάσα δυο λεπτά αργότερα, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του.

Πρώτη – και μοναδική – ευκαιρία για τον Αστέρα στο πρώτο μέρος, η κεφαλιά του Ντάνι Σουάρεθ στο 40’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Χουλιάν Κουέστα να μπλοκάρει εύκολα. Και στο 45’ ήρθε το 0-1, όταν από κάθετη πάσα του Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο Μάνος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ κι «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Παπαδόπουλο!

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς δεν πίστεψαν στην ανατροπή.

Ένα σουτ του Χερόνιμο Μπαράλες στο 55’ και ένα ακόμα του Σίλβα στο επόμενο λεπτό δεν βρήκαν στόχο. Αντίθετα, στο 68’, έπειτα από ενέργεια του Πέτρου Μπακούτση και πάσα του Μάνου, ο Ματέο έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 0-2!

Το σουτ του Ματίας Ιγκλέσιας στο 79’, σε μια προσπάθεια αντίδρασης του Αστέρα, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα κι η κεφαλιά του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη στο 90’ πήγε πάνω στον Ισπανό τερματοφύλακα, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να παίρνει εν τέλει εύκολα την πρόκριση και να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Κίτρινες: Μπέλοκ, Φερνάντεθ – Ματέο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρες (57’ Χριστόπουλος), Βαλιέντε (70’ Ιγκλέσιας), Μπελόκ, Ριέρα (70’ Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά, Κρέσπι (57’ Τιλίκα), Μπαράλες (80’ Σίτο).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόουζ (70’ Μπαγκαλιάνης), Σάσα (58’ Μπακούτσης), Ματίγια (71’ Γκάνεα), Σίλβα, Ματέο, Μπερτόγλιο (58’ Τζέγκο), Μάνος (69’ Κάτσε).

*Εκτός αποστολής του Άρη έμεινε την τελευταία στιγμή ο Κώστας Μήτρογλου ενώ για διαφορετικούς λόγους δεν συμπεριλήφθηκαν στην 20άδα και οι Ντάνιελ Μαντσίνι, Ζάκαρι Μπουσέ και Νικόλας Ιωάννου.

*Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, Δημήτρης Νιαρχάκος, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα του Τάσου Σιδηρόπουλου στο 28ο λεπτό, για έντονη διαμαρτυρία.

 

 

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 0-2

Γκολ: 45′ Μάνος (Άρης), Ματέο Γκαρσία (Άρης)

Κίτρινες: Μπελόκ (Aστέρας), Ματέο Γκαρσία (Άρης)

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σουάρεθ (57′ Χριστόπουλος), Βαλιέντε (70′ Ιγκλέσιας), Μπελόκ, Ριέρα (71΄ Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά, Κρέσπι (57′ Τιλίκα), Μπαράλες (80′ Σίτο)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ (69′ Μπαγκαλιάνης), Δεληζήσης, Σάκιτς, Ματίγια (71′ Γκάνεα), Σάσα (58′ Μπακουτσής), Μπερτόγλιο (58′ Τζέγκο), Σίλβα, Ματέο Γκαρσία, Μάνος (69′ Κάτσε)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης