Με γκολ του Φετφατζίδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League. Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν στο 24’ με τον Βέλλιο, ενώ οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Μπρούνο Γκάμα. Ο Ατρόμητος πήρε εκ νέου προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου στο 86ο λεπτό, ενώ ο επίλογος γράφτηκε στον έξτρα χρόνο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρόμητου και μάλιστα κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του, ο Σάββας Παντελίδης εμπιστεύτηκε τους 11 που αγωνίστηκαν στην ήττα 1-0 από την Ξάνθη στα Πηγάδια. Από την άλλη, ο Μίχαελ Ένινγκ προτίμησε αρχικά να κρατήσει δεξί μπακ τον Λούκας Σάσα και να διατηρήσει τον Αμπού Μπα στη μεσαία γραμμή, με τον Φαμπιάν Έμαν να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια και τον Ντάνιελ Λάρσον να συνεχίζει στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ο Μιχάλι Κόρχουτ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα, με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν να ξεκινάει βασικός στα δεξιά και στο Σάσα να παίζει ως αριστερός αμυντικός.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 16′ για τους γηπεδούχους, με τον Ζοάο Ταλόσα να κάνει το σουτ, τον Απόστολο Βέλλιο να βάζει την προβολή και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φαμπιάν Έμαν. Τρία λεπτά αργότερα, η ωραία ενέργεια του Γιώργου Μανούσου σταμάτησε στο σώμα του Λίντσεϊ Ρόουζ αλλά η τρίτη φάση ήταν και η… τυχερή για τον Ατρόμητο.

Από το κόρνερ του Ροντρίγκο Γκάλο, ο Βέλλιος που ήταν πεσμένος έπιασε ένα απίθανο γυριστό σουτ και σημείωσε το 1-0 στο 24′! Οι «κίτρινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και με μπροστάρη τον Γιάννη Φετφατζίδη δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Μπάλαζ Μέγιερι. Σε μια από αυτές, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, Χαβιέ Ματίγια και Φετφατζίδης «έκρυψαν» την μπάλα για να ισοφαρίσει ο Μπρούνο Γκάμα με αριστερό σουτ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποτονικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο στο 67′ ο Ατρόμητος έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον νεοεισελθόντα Ρόλαντ Ουγκράι να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Έμαν αλλά στο πλασέ του η μπάλα έφυγε άουτ χτυπώντας και στο οριζόντιο δοκάρι. Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 80′, όταν από συνδυασμό των Φετφατζίδη και Ντάνιελ Μαντσίνι, ο τελευταίος πλάσαρε άστοχα με το αριστερό ευρισκόμενος σε πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αμπού Μπα μάρκαρε άτσαλα τον, επίσης νεοφερμένο στον αγωνιστικό χώρο, Πέτρο Γιακουμάκη, ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Γιώργος Μανούσος εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1!

Οι «κίτρινοι» δεν πτοήθηκαν και, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν στην ισοφάριση με εξαιρετική ατομική ενέργεια και διαγώνιο αριστερό σουτ του Φετφατζίδη. Μάλιστα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, λίγο έλειψε να πάρουν και τη νίκη, αλλά το βολέ του Σάσα έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Σπύρος Ρισβάνης! Στην κόντρα επίθεση, ο Γιακουμάκης έβαλε άσχημα το πόδι του και το πλασέ του έφυγε πάνω από την εστία του Έμαν μετά το γύρισμα του Ουγκράι, σε ένα ματς με απίθανο φινάλε!

Ατρόμητος – Άρης 2-2 (ΕΡΤ Sports)

Γκολ: 24′ Βέλλιος (Ατρόμητος), 45’+1 Γκάμα (Άρης), 86′ πεν. Μανούσος (Ατρόμητος), 90’+2 Φετφατζίδης (Άρης)

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Χαρίσης – Μπα

Κόκκινες κάρτες:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Γκάλο, Ταλόσα, Ρισβάνης, Γούτας, Χαρίσης, Μπαένα (63′ Μάντσον), Ανδρούτσος (77′ Γιακουμάκης), Ενσικουλού (55′ Ουγκράι), Μανούσος, Βέλλιος.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Μπα (90′ Μαρτίνες), Κόρχουτ, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Ντιγκινί (46′ Μαντσίνι), Γκάμα (86′ Τόνσο), Λάρσον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης