Στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών NovaSports μίλησε ο Μίχαελ Ένινγκ, επί τη ευκαιρία της έναρξης των Play Off της Super League. Ο Γερμανός τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε τόσο στα όσα έζησε κατά το διάστημα της καραντίνας, λόγω της πανδημίας του Covid-19, όσο και στους στόχους της ομάδας στο υπόλοιπο της σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

 «Ένιωθα ασφαλής. Η Ελλάδα έκανε καλή δουλειά. Έκλεισε τις πόρτες αρκετά νωρίς. Νιώθω καλά. Είναι καλό που επιστρέφουμε ξανά στα γήπεδα και περιμένουμε το παιχνίδι», σχολίασε αρχικά ο 54χρονος προπονητής για το δίμηνο της καραντίνας (μέσα Μαρτίου με μέσα Μαΐου) και προσέθεσε σχετικά με το βαθμό ετοιμότητας των παικτών του, τρεις και πλέον μήνες μετά το τελευταίο επίσημο ματς: «Είναι δύσκολο να το πούμε αυτό. Ίσως να μπορέσουμε να ξέρουμε λίγα περισσότερα πράγματα μετά από το πρώτο παιχνίδι. Υπάρχει υψηλό κίνητρο. Ο καθένας θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Παίζουμε χωρίς τον κόσμο κι αυτό είναι μια νέα κατάσταση στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να δούμε τι θα γίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ένινγκ ρωτήθηκε και για την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τους «κίτρινους» (σ.σ. για 1+1 χρόνια). «Υπέγραψα το καινούριο συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι και τώρα μοιάζει σαν να είναι καινούρια σεζόν. Πριν από την κρίση του κορονοϊού ήταν φανταστικά με τα καλά παιχνίδια που κάναμε, με τη συμπαράσταση του κόσμου. Τώρα, αρχίζουμε από την αρχή για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Είναι κάτι διαφορετικό», είπε ο πρώην τεχνικός της Βάσας για να συμπληρώσει: «Είναι απλώς χαρτιά. Πιστέψτε με, δεν έχει τελειώσει η προηγούμενη σεζόν και έχουμε μεγάλο στόχο. Θέλουμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό. Για μένα το συμβόλαιο είναι απλώς το επόμενο βήμα για το μέλλον. Στο τέλος της σεζόν μπορούμε να συζητήσουμε γι’ αυτό, αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ».

Για τους στόχους του Άρη στα Play Off αλλά και το Κύπελλο, ο Ένινγκ ήταν ξεκάθαρος: «Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να ξέρουμε το πρόγραμμα. Υπάρχουν τόσα πολλά ερωτηματικά. Αν μάθουμε πότε θα παίξουμε, θα αποφασίσουμε και τι θα κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, πιστέψτε με, δεν μπορώ να δώσω σοβαρές απαντήσεις στις ερωτήσεις γιατί πραγματικά δεν ξέρω. Γενικώς, δεν ξέρω τι θα γίνει. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο» είπε και κατέληξε λέγοντας για την αναμέτρηση της πρεμιέρας κόντρα στον ΟΦΗ (Σάββατο 6/6, 21:30 – «Κλεάνθης Βικελίδης»): «Πρώτα απ’ όλα, θέλω να δω από τους παίκτες μου αυτό που είδα και στην πρώτη προπόνηση: ότι είναι χαρούμενοι που επιστρέφουν. Είναι μια καινούρια κατάσταση που πρέπει όλοι να συνηθίσουμε. Και στη Γερμανία, μετά τα πρώτα παιχνίδια, δείχνει η κατάσταση να πλησιάζει προς το κανονικό. Να επιστρέψει με το καλό και ο κόσμος και όλα θα είναι κανονικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης