Παρατάσσοντας μία διαφορετική ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο, ο Άρης γνώρισε την ήττα με 5-1 από τη Φορτούνα Σιτάρντ, στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο “BSV Limburgia”. Σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν την πρώτη τους αναμέτρηση με την ΑΕ Λεμεσού για τον Β’ προκριματικό γύρο του Europa League, οι «κίτρινοι» έδειξαν αρκετά κουρασμένοι από την προετοιμασία, αλλά και ότι χρειάζονται δουλειά για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του σε σύστημα 4-2-3-1, με τον Κούεστα κάτω από τα δοκάρια, τους νεαρούς Μπαγκαλιάνη και Τσαγκαλίδη στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα, με τους Βέλεθ και Ρόουζ να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ οι Μπάσα και Ντουάρτε ήταν τα δύο χαφ. Ελλείψει του Γιουνές, που αισθάνθηκε σφίξιμο στο πόδι και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί, ο Τζανακάκης ξεκίνησε σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ο Λάρσον αριστερού και ο Μαρτίνες πίσω από τον προωθημένο Ντιγκινί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το πρώτο καταστροφικό 20λεπτο, με τη Φορτούνα να σκοράρει τρεις φορές (16′, 20′ Μπεντέκε, 19’πέν. Ντίμερς), ο Παντελίδης προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές. Οι “κίτρινοι” ισορρόπησαν και μείωσαν με τον Νικολά Ντιγκινί (36′) μετά από φάουλ του Μαρτίνες. Με οκτώ αλλαγές παρουσιάστηκε στο δεύτερο μέρος ο Άρης – με τον Ιντέγε να κάνει κι αυτός την παρθενική του εμφάνιση – αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο στο σκορ. Αντίθετα, με τους Ουγκούρ (80′) και Ζέκα (84′) να βρίσκουν δίχτυα, οι Ολλανδοί έφτασαν στο τελικό 5-1.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Μπάσα (46′ Μπακούτσης), Ντιγκινί (46′ Ιντέγε), Ντουάρτε (46′ Ματίγια), Λάρσον (46′ Κωνσταντινίδης), Μπαγκαλιάνης (46′ Κόρχουτ), Τσαγκαλίδης, Μαρτίνες (46′ Τόνσο), Τζανακάκης (84′ Κλεμέντε), Βέλεθ (46′ Σόουζα), Ρόουζ (46′ Δεληζήσης).

Η Φορτούνα Σιτάρντ ξεκίνησε με τους: Γιουγκ, Αμιότ, Ρέτανεν, Σμιτς, Ντίμερς, Μπεντέκε, Σις, Εσερς, Πίντο, Ιωαννίδης, Λάουρσεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης