Την ήττα με 1-0 από τη Σάλκε γνώρισε ο Άρης, στο τρίτο και πιο δυνατό τεστ προετοιμασίας που έχει δώσει μέχρι σήμερα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι «κίτρινοι» μπορεί να έχασαν στο «Στάντιον Κεμάτεν» του Τιρόλο, ωστόσο δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και η συνολική τους παρουσία ενόψει της συνέχειας ήταν άκρως ενθαρρυντική.

Ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε ενδεκάδα με τον Χουλιάν Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τους Λίντσεϊ Ρόουζ και Κριστιάν Γκανέα στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα, ενώ οι Τόνι Ντάτκοβιτς και Πέτρος Μπαγκαλιάνης αποτέλεσαν το δίδυμο των στόπερ. Οι Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο και Εμάνουελ Σάκιτς ήταν η τριάδα στα χαφ, με τον Γιάννη Φετφατζίδη σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, τον Μπρούνο Γκάμα στα αριστερά και τον Ντάνιελ Μαντσίνι σε ρόλο ψευτο-εννιαριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «βασιλικοί μπλε» είχαν την μπάλα στην κατοχή τους περισσότερη ώρα, ωστόσο πιο απειλητικός ήταν ο Άρης. Ο Φετφατζίδης στο 18ο λεπτό βρήκε εξαιρετικά τον Μαντσίνι που «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ, όμως απέναντι από τον Ραλφ Φέρμαν δεν πλάσαρε σωστά, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 28΄ ο «Φέτφα» ζήτησε – μάλλον δίκαια – πέναλτι σε πάτημα αμυντικού, ενώ τρία λεπτά μετά το φάουλ του Γκάνεα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φέρμαν. Ακόμη μια καλή στιγμή για τον Άρη χάθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, καθώς από φάουλ του Φετφατζίδη, ο Ρόουζ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Σάλκε ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Οι Θεσσαλονικείς «πλήρωσαν» τις χαμένες ευκαιρίες με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο νεοεισελθών Αχμέντ Κουτούκου με ατομική ενέργεια και ωραίο πλασέ «νίκησε» τον Κουέστα, ανοίγοντας το σκορ στο 47΄. Στη συνέχεια και πάλι ο Φέρμαν είπε «όχι» σε σουτ του Φετφατζίδη (54΄) και κεφαλιά του Μαντσίνι (59΄), ενώ ενδιάμεσα τη δική του… απάντηση έδωσε ο Κουέστα που απέκρουσε εντυπωσιακά τη δυνατή κεφαλιά του Ματίγια Νάσταζιτς (56΄). Το ματς ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του σκόρερ Κουτούκου, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

Σάλκε (Νταβίντ Βάγκνερ): Φέρμαν, Μεντίλ (76΄ Οτζίπκα), Καμπάκ, Νάστασιτς (67΄ Τιαό), Ουτ, Σερντάρ, Μπενταλέμπ (46΄ Χαρίτ), Μέρτσαν, Ρούντι (76΄ Μπέκερ), Ματόντο (46΄ Σκρίμπσκι), Μποζντογκάν (46΄ Κουτούκου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ντάτκοβιτς, Ρόουζ (62΄ Μαρμαρίδης), Μπαγκαλιάνης (75΄ Δεληζήσης), Σάκιτς (62΄ Μπερτόγλιο), Γκάνεα (62΄ Σενγκέργκης), Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης (75΄ Μαρτίνες), Μαντσίνι (62΄ Λόπεθ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης