Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης και με τις τοποθετήσεις του επιχείρησε να σκιαγραφήσει το κλίμα, απαντώντας στα επίμονα ερωτηματικά των εκπροσώπων του Τύπου αλλά και των φίλων της ομάδας σχετικά με τους στόχους της αλλά και την αγωνιστική της κατάσταση.

Ο Βεροιώτης στην καταγωγή παράγοντας είπε: «Δεν συνηθίζω να κάνω δημόσια τοποθετήσεις, τώρα ένιωθα την ανάγκη ότι πρέπει να μιλήσουμε στον κόσμο του Άρη και να εκφράσω μερικές απορίες, για μερικά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Είμαστε στην 17η αγωνιστική και είμαστε μέσα στον στόχο μας. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, είχαμε μεγάλες προσδοκίες, κάναμε μία κοιλιά, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, για το αν ήμασταν άτυχοι ή όχι. Δεν είχαμε την απόδοση που έπρεπε και δεν πήγε η ομάδα όπως θέλαμε. Είμαστε στην 5η θέση, υπάρχει γκρίνια, στεναχώρια σε κάθε παιχνίδι. Αντί οι αντίπαλοι να φοβούνται που έρχονται στην έδρα μας, υπάρχει μεγάλη πίεση στην δική μας ομάδα, από το ξεκίνημα βρίζουν τον τεχνικό διευθυντή, τον Καρυπίδη, τους παίκτες. Με αποκορύφωμα το ματς με την Λαμία. Εγώ δεν ήμουν εδώ, αλλά το έβλεπα από το εξωτερικό, δεν πίστευα σε αυτά που έβλεπα. Στο τέλος βάζαμε γκολ και μετά βρίζαμε όποιον βρίσκαμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητώ από τον κόσμο να έρθει με την φωνή του να δώσει την ώθηση στην ομάδα και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Έχουμε άλλα 7 ματς στην έδρα μας, να τους δείξουμε την δύναμή μας, να βοηθήσουμε τους παίκτες μας να φτάσουμε στον στόχο. Ο Άρης στις καλές εποχές, με τα τρελά μπάτζετ, το 2011/12 στις ίδιες αγωνιστικές είχε τους ίδιους βαθμούς, τις επόμενες λιγότερους. Δεν έχουν ψυχολογία οι παίκτες, μιλάω μαζί τους και είναι όλοι πιεσμένοι. Δεν ξέρω ποιοι καλλιεργούν αυτή την εσωστρέφεια. Τα ίδια έγιναν και παλαιότερα και έφτασε στην Γ΄Εθνική. Επί Κούπερ αποκλείστηκε στο Κύπελλο, όλοι πονέσαμε με τον αποκλεισμό και πιο πολύ εγώ. Με τον Κούπερ αποκλείστηκε στα Τρίκαλα, με τον Όγιος στη Νίκη Βόλου. Δεν υπήρχε αυτή η παράνοια.

Μπορώ να καταλάβω την δυσαρέσκεια, έχω σκύψει το κεφάλι, είμαι εδώ και 4 χρόνια και τα κατάλαβα όλα, την στενοχώρια την πίκρα τους. Στην Β΄ Εθνική τα ίδια, μηδέν στήριξη. Κάναμε και τα λάθη τα δικά μας, τα διορθώσαμε και σήμερα είμαστε εδώ και είμαστε πολύ καλά. Θα παλέψουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Αν δεν έχουμε τον κόσμο εδώ δεν θα πετύχουμε. Είμαστε εχθροί; Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο, όχι να μας κρίνουν στο γήπεδο. Πήραμε κάποιους παίκτες, συμμετείχα στον σχεδιασμό με Ερέρα, ήταν δική μου επιλογή, πήγα και τον βρήκα, συμφωνήσαμε και επιλέξαμε κάποιους παίκτες. Ο σχεδιασμός έγινε, όχι για να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά εγώ μέσα μου ήξερα πως είναι για την Ευρώπη, ο σχεδιασμός. Θα μπορούσα να κάνω ένα μικρό μπάτζετ και να είμαστε όλοι… ηθοποιοί. Πήρα παίκτες για να πάμε στην Ευρώπη. Παρακαλώ πολύ να είμαστε ψύχραιμοι.

Στις χαρές το ήξερα. Δεν δέχομαι αυτή την απαξίωση για την ομάδα και τα παιδιά. Θα έρθουν και κακές μέρες. Εγώ δεν ήμουν Άρης, έγινα Άρης και δεν κομπλάρω να το πω. Και έγινε από πολλούς περισσότερο και τον πονάω περισσότερο, κι όταν θα φύγω θα είμαι πάλι Άρης. Το θέμα είναι να φύγω εγώ, όχι να με διώξουν και μετά την Λαμία το σκέφτηκα, γιατί δεν αξίζω τέτοια απαξίωση. Με τους Αρειανούς παράγοντες που τον εξαφάνισαν από τον χάρτη. Όλα έχουν ξεκινήσει από την μέρα που έφυγε ο Ερέρα, γι αυτό επέλεξα να μην βγω να μιλήσω. Δεν είχα πρόβλημα να πω τι δεν έκανε. Σίγουρα δεν ήμασταν τρελοί; Θέλαμε το κακό της ομάδας; Την απόφαση δεν την πήρε ο Διαμαντόπουλος, μόνος του, είχαμε εντοπίσει πολλά πράγματα από την προετοιμασία. Περιμέναμε βελτίωση, αλλά δεν την είδαμε. Το καλό ξεκίνημα τα κάλυψε. Εμείς ξέραμε όμως τα λάθη του Ερέρα και τα είχαμε εντοπίσει στην Ολλανδία. Δεν έφυγε ο Ερέρα γιατί έχασε τα ντέρμπι, ο καθένας θα μπορούσε να τα χάσει. Στο 83΄στα Γιάννινα έκανε τρεις μαζικές αλλαγές. Δεν το είδα ξανά ποτέ στη ζωή μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν πέντε πρωτοκλασάτοι παίκτες ήρθαν και μας μίλησαν για την δουλειά του προπονητή, ότι δεν κάνουν τίποτα στις προπονήσεις. Αυτό ήταν η σταγόνα και μετά πήραμε την απόφαση να αλλάξουμε προπονητή. Κάναμε μία επιλογή, θέλαμε Έλληνα που ξέρει την κατηγορία. Αν φέρναμε ξένο, θα θέλαμε έναν μήνα να προσαρμοστεί. Φέραμε Έλληνα που μπορεί να μην είχε δουλέψει σε μεγάλες ομάδες, αλλά έχει γνώσεις. Δεν τον αγκαλιάσαμε όμως και μάλλον τον αμφισβητήσαμε. Ένιωθε ανεπιθύμητος, βρίζουμε τον Διαμαντόπουλο. Μία επιλογή δική μου, είναι άριστος γνώστης, έχει επαφές με ευρωπαϊκούς συλλόγους και με μεγάλα γραφεία. Αυτά που ακούω για χαρτάκια είναι να γελάς. Δεν θα δεχόταν ούτε ο Ερέρα, ούτε ο Διαμαντόπουλος. Αυτά τα έβγαζαν οι παίκτες που δεν έπαιζαν και κατηγορούσαν τον Διαμαντόπουλο.

Ο Άρης στις μεταγραφές είχε το χειρότερο όνομα στην Ευρώπη. Μπήκε μπροστά ο Διαμαντόπουλος και πέτυχε αρκετά ώστε να έρθουν οι παίκτες. Γιατί να τον χτυπάμε; Δεν φταίει ο Διαμαντόπουλος. Για τον Ερέρα τέλος, οι παίκτες δεν ήξεραν τον αντίπαλο. Πήγαμε να παίξουμε τον ΠΑΟΚ και οι ξένοι ειδικά δεν ήξεραν ποιον θα αντιμετωπίσουν. Τους έδειχνε βίντεο τον ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ και τους έδειχνε τον ΟΦΗ. Το μόνο που με ενόχλησε είναι το θέμα του Γκαρσία. Να τον παίρνει τηλέφωνο να γυρίσει στην Λας Πάλμας;. Κι αυτοί να τον πιέζουν, 20 χρονών παιδί;.Φταίει ο Παντελίδης για τον ΠαναθηναΪκό ή τον Παναιτωλικό; Το θέαμα που βλέπω στην ομάδα δεν μ αρέσει. Προτιμώ να παίζουμε μπάλα και να κερδίζουμε από το να μην χάνουμε. Παίξαμε με τον Πανιώνιο και τα Γιάννινα και χάσαμε. Κάθε μέρα βλέπεται τι συμβαίνει. Χτύπησε ο Γκάμα, ο Γιουνές, ο Σιώπης, ο Βέλεθ. Τέσσερις φορές θλάση ο Βέλεθ. Κάθε ματς έχουμε ένα θέμα, στο τελευταίο το γήπεδο, ήταν τραγικό. Είναι θέμα της Λίγκας, την ψάχναμε την Λίγκα. Το έβαλαν τώρα θέμα στο δ.σ. Κάποιοι δημιουργούν αυτή την εσωστρέφεια. Κάποιοι δημοσιογράφοι όταν ανέλαβε, ζητούσαν ρουσφέτια. Δεν τους τα έκανα και τώρα θέλουν να σπιλώσουν τους πάντες. Λένε πως δεν υπάρχει οργάνωση. Σε έναν χρόνο κάνω μεγάλη προσπάθεια να οργανώσουμε την ΠΑΕ. Δεν έχουμε οργάνωση στο εμπορικό, γι αυτό βρήκαμε και θα ανακοινωθεί μία εμπορική διευθύντρια που θα ασχοληθεί με τις συμφωνίες και όλους τους χορηγούς. Δεν μπορούσαμε να βρούμε, τώρα θα έχουμε.

Η δυσκολία ήταν πως ο Άρης έλειπε 4 χρόνια, όταν ξεκίνησε πολύ καλά, περιμέναμε ότι οι χορηγοί μόνοι τους θα ερχόντουσαν και περίπου έγινε. Στην Αθήνα δεν μιλούσε κανένας για τον Άρη και θέλουμε να το επαναφέρουμε, δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη αυτό. Στο κομμάτι του γηπέδου. Όλα διαλυμένα. Θα περίμενα κι εγώ από τους Αρειανούς παράγοντες που δεν έκαναν ποτέ τίποτα. Κάναμε μία επένδυση στο Ρύσιο, να είναι όλα ανθρώπινα. Δεν φταίει ο ΑΣ για το γήπεδο. Δεν μπορούν οι άνθρωποι. Σχεδόν 500.000 ευρώ για το γήπεδο. Στο φιλικό με την ΑΕΛ θα μας έτρωγαν, που ξέραμε πως δεν ήταν έτοιμο. Τώρα βλέπετε την εικόνα του. Δεν μπορώ να τα κάνω όλα σε μία χρονιά. Τον επόμενο μήνα έχει βγει το πλάνο 150.000 ευρώ για όλες τις τουαλέτες. Θα γίνουν όλα, που τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα. Βάλαμε τα τουρνικέ. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, δεν είχε άδεια λειτουργίας το γήπεδο. Το πιστεύετε ή όχι. Αναθέσαμε σε ένα γραφείο να τρέξει το θέμα της άδειας και να δει τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να κάνουμε μία κερκίδα ακόμα και να σκεπάσουμε το γήπεδο. Το πολύ σε 2 μήνες θα παρουσιάσουμε πως θα γίνει το γήπεδο, σε τρία στάδια βέβαια. Έχουμε μία τεχνική εταιρία, που έχει αναλάβει ως σύμβουλος, για να δουλέψει σωστά το γήπεδο.

Υπάρχει μία πίεση, πως έχουμε καθυστερήσει να κάνουμε μεταγραφές. Ο Γενάρης είναι δύσκολος και δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες. Δεν αργήσαμε. Ξέραμε ότι θα έχουμε τόσους τραυματίες; Λύσαμε κάποια συμβόλαια ήσυχα, να φύγουν δίχως να χρεώσουμε την ομάδα. Να πάρουμε παίκτες, μόνο για να πάρουμε δεν θα γίνει. Περιμένουμε πολλά από τον Τόνσο, τον ξέρετε, πήραμε τον Κόρχουτ που ήρθε να βοηθήσει. Δύο προσθήκες αύριο, το αργότερο μεθαύριο, για να ενταχθούν στην ομάδα. Ψάχνουμε. Έχουμε 4 σκάουτερ και δουλεύουν όλη μέρα. Κάποιοι δεν έρχονται γιατί δεν είναι ελεύθεροι ή τα λεφτά είναι πολλά. Δευτέρα ή Τρίτη θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μεταγραφές και πρώτα ο Θεός ένας επιθετικός. Έχουμε ανάγκη από τον κόσμο να βοηθήσουν από το πρώτο παιχνίδι με τα Γιάννινα και θα βγούμε κερδισμένοι…».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως έχει ευθύνη σε κάτι και αν θεωρεί πως υπάρχει ένα σχέδιο οργανωμένο κατά του ιδίου ή του Άρη, είπε: “Δεν θέλουν έναν Άρη δυνατό, είναι το μόνο σίγουρο. Δεν νομίζω πως είναι οργανωμένο, αλλά δεν είναι λογική αυτή η αντίδραση. Είναι παράνοια. Είναι λογικό στο 89′ να ζητά ένας γκολ, στο 90′ να το σκοράρει και στο 91 να βρίζεις; Ήμουν στο ΠΑΟ-Λάρισα, με έναν Αλαφούζο που δεν υπάρχει και είναι μόνο ο Ουζουνίδης και ο Διαμαντόπουλος να κρατούν την ομάδα. Βάζει ο ΠαναθηναΪκός γκολ ίδιο με εμάς και θα έπεφτε το γήπεδο από τους πανηγυρισμούς. Σε έναν Παναθηναϊκό που παραπαίει. Δεν τα βάζω με τον κόσμο, απλά λέω την πικρία μου. Κάνω λάθη και τα παραδέχομαι. Κάποιοι βγήκαν, κάποιοι όχι. Ματώνουμε, λύνουμε συμβόλαια, έχουμε κάνει λάθος. Όπως εγώ που δεν ασχολήθηκα καθόλου με τις ακαδημίες. Συζητάμε με τον Άγγελο Χαριστέα, για την επόμενη χρονιά να δουλέψουμε μαζί στις ακαδημίες. Του ζήτησα να έρθει να αναλάβει του χρόνου”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης